Jelena Välbe: Venemaal ei huvita Johaugi dopinguskandaal eriti kedagi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa endine suusataja ja praegune suusaliidu president Jelena Välbe ütles usutluses Norra väljaandele Østlendingen, et Venemaa inimesi huvitab Norra suusastaari Therese Johaugi dopinguskandaal oluliselt vähem kui Skandinaavia, Soome, Eesti ja osade Kesk-Euroopa riikide spordisõpru.

«Meil ei räägita murdmaasuusatamisest eriti palju ja Johaugi skandaal pole meedias eriti tähelepanu saanud. Pealegi, meil on dopingu osas omad probleemid, mida tuleb käsitleda,» rääkis Välbe.

Välbe kinnitas taaskord, et talle tuli uudis Johaugi dopingutarvitamisest üllatusena. «Ma pole Theresega kunagi viina joonud, aga tean, et ta oli õnnelik ja sportlasena võimas. Miks ta oleks pidanud keelatud aineid võtma?» imestas ta.

Johaug jäi septembri alguses võetud proovis vahele anaboolse steroidi klostebooli kasutamisega. Sportlane ise sai uudisest teada oktoobri alguses, nädalapäevad hiljem anti juhtumist teada ka avalikkusele.

Johaugi enda sõnul sattus aine organismi, kuna ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks kreemi nimega Trofodermin, mis sisaldab muuhulgas ka klostebooli. Kreemi andis talle suusakoondise arst Fredrik Bendiksen ja kumbki ei märganud, et pakendil on suur silt, et kreem sisaldab keelatud ainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles