Petter Northug: Johaugi dopingujuhtum mõjus mulle äratuskellana

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Norra suusaäss Petter Northug jagas eile esimest korda mõtteid kaasmaalanna Therese Johaugi positiivse dopinguproovi osas. Northugi hinnangul on juhtumist õppida kõikidel sportlastel.

Johaug jäi septembri alguses võetud proovis vahele anaboolse steroidi klostebooli kasutamisega. Sportlane ise sai uudisest teada oktoobri alguses, nädalapäevad hiljem anti juhtumist teada ka avalikkusele.

Johaugi enda sõnul sattus aine organismi, kuna ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks kreemi nimega Trofodermin, mis sisaldab muuhulgas ka klostebooli. Kreemi andis talle suusakoondise arst Fredrik Bendiksen ja kumbki ei märganud, et pakendil on suur silt, et kreem sisaldab keelatud ainet.

«Loomulikult olen mõelnud, et sama asi võib juhtuda ka minuga. Ja see on Johaugi juhtumi puhul kõige õudsam. See on äratuskell ja silmi avav sündmus. Sportlased kardavad, et midagi koledat võib juhtuda ka nendega ja see pole hea tunne,» rääkis Northug Norra väljaandele VG.

«See juhtum mõjutab kõiki sportlasi. Ükskõik, kas sa oled tipus või seitsmeaastane laps, kelle eeskuju karjäär on paugu saanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles