Norra Suusaliit kulutab miljoneid, et Johaug ja Sundby õigeks mõista (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug Norra ajakirjanikele selgitusi jagamas.
Therese Johaug Norra ajakirjanikele selgitusi jagamas. Foto: SCANPIX

Norra Suusaliit on kulutanud miljoneid Norra kroone advokaatidele, et dopingukontrollis vahele jäänud Therese Johaugile ja Martin Johnsrud Sundbyle abiks olla. 

Norra ajaleht VG kirjutab, et Norra Suusaliit kulutas advokaatidele 3,3 miljonit Norra krooni (umbes 370 000 eurot), et abistada astmarohtude liigse tarvitamisega vahele jäänud Sundbyd. Nüüd aga tasutakse Johaugi advokaatide kulusid.

Norra Suusaliidu esindaja Torbjørn Skogstad kinnitas, et nad toetavad kindlalt oma sportlasi. «Meil ei ole olnud mingeid kahtlusi. Kuuldes Therese poolt räägitut, siis tema toetamine on normaalne,» sõnas Skogstad ajalehele.

Alaliidu käest uuriti, kas nad maksavad advokaatide tasud ka sellisel juhul, kui Johaugi juhtum jõuab Rahvusvahelisse Spordikohtusse. Seepeale tõdes Skogstad, et vastav otsus tehakse pärast Norra Antidopingu lõplikku otsust.

Johaugile määrati 18. oktoobril kahe kuu pikkune esialgne võistluskeeld. Praegu arutatakse juhtunut edasi ning peagi on oodata järgmist otsust. Johaug jäi vahele anaboolse steroidi klostebooli kasutamisega. Tavaliselt määratakse anaboolse steroidi tarvitamise eest nelja aasta pikkune võistluskeeld.

Sundbyle määrati astmarohtude liigtarvitamise eest sel suvel kahe kuu pikkune võistluskeeld ning ta pidi tagasi maksma 1,1 miljoni Norra krooni (umbes 120 000 eurot) ulatuses auhinnarahasid. Lisaks jäi ta ilma 2015. aasta Tour de Ski üldvõidust ning hooaja 2014/15 MK-sarja üldvõidust.

Norra suusaliidu president Erik Røste ja Martin Johnsrud Sundby (paremal) pressikonverentsil.
Norra suusaliidu president Erik Røste ja Martin Johnsrud Sundby (paremal) pressikonverentsil. Foto: Scanpix/AFP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles