Võimas hüpe: Ralf Aroni meeskonnakaaslane sõidab uuel hooajal vormel-1 sarjas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Stroll.
Lance Stroll. Foto: SCANPIX

Williamsi vormel-1 meeskond teatas, et uuel hooajal keeravad nende autode rooli soomlane Valtteri Bottas ja 18-aastane kanadalane Lance Stroll.

Stroll asendab vanameistrit Felipe Massat, kes teatas juba tükk aega tagasi, et käesolev hooaeg jääb talle vormel-1 sarjas viimaseks. Tänavu sõitis Stroll Prema Powerteami ridades vormel-3 eurosarjas, kus kindlustas üldvõidu juba üks etapp enne hooaja lõppu. Samas võistkonnas sai tänavu vormel-3 sarja tuleristsed eestlane Ralf Aron, kes lõpetas hooaja kokkuvõttes seitsmenda kohaga.

Kunagi Ferrari noortetiimi kuulunud Stroll oli samas Williamsi põhisõitjaks loogiline valik, sest ta liitus tiimiga juba aasta aega tagasi. Augustis alustas Stroll 2014. aasta Williamsil seitse kuud kestvat testiprogrammi, et juba järgmise aasta kevadel vormel-1 sarjas startimiseks valmis olla. Tänu miljardärist isale Lawrence'ile, kes on oma varanduse üles ehitanud rõivaäriga, toob Stroll võistkonda ka vajalikke sponsorsummasid.

Samas on Williams viimastel aastatel saavutanud rahalise stabiilsuse, lõpetades kahel järjestikusel hooajal tiimide arvestuses kolmanda kohaga. Tänavu antakse siiski selles osas natuke järele, sest hooaja koondtabelis heitleb Williams praegu neljanda-viienda koha nimel.

Bottas sõidab tänavu tiimis neljandat hooaega, olles selle aja jooksul jõudnud üheksal korral poodiumile. 2014. aastal lõpetas ta sarja kokkuvõttes neljanda kohaga, praegu hoiab 27-aastane soomlane kaks etappi enne hooaja lõppu kaheksandat kohta võrdsete punktide juures tema ees oleva Sergio Pereziga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles