Ivanov alistas kodusel turniiril maailma endise 36. reketi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov.
Vladimir Ivanov. Foto: Erakogu

Laagri tennisekeskuses toimuval Paf Openil olid täna eestlaste jaoks otsustavad mängud. Viimaste eestlastena olid võistlustules Kenneth Raisma ja Vladimir Ivanov, kes võitlesid veerandfinaali kohtade eest.

Ivanovi (ATP 538) vastaseks Karol Beck. Becki edetabelikoht teise tuhande lõpus ei näita tema tegelikke oskuseid. 34aastane slovakk on üle kümne aasta esisajasse kuulunud ja oli 2005. aastal kõrgel 36. kohal.

Ivanov alustas mängu julgelt, murdis esimeses setis kaks korda Becki pallingu ja võitis seti 6:3. Teine sett algas närviliselt, kui kohe esimeses geimis oli Beckil kasutada murdepall, aga Ivanov suutis selle kaitsta. Ivanovil õnnestus vastase serv murda kuuendas geimis. Seisul 5:3 asus Ivanov servima, kuid eksis väljakul ja Beck murdis geimi tagasi. Teine murre õnnestus Ivanovil viimases geimis ja ta võitis seti 7:5. Mäng kestis tund ja 33 minutit. Beck oli servimisel ebastabiilne, ta lõi küll 15 serviässa, aga tegi ka 6 topeltviga (neist 5 teises setis). Ivanov lõi 6 serviässa ja tegi 4 topeltviga.

Päeva esimeses kohtumises kell 14 oli aga Raisma (ATP 898) vastamisi Alexander Vasilenkoga (ATP 676) Venemaalt, kes esimeses ringis võitis Mattias Siimarit. Üksikmängus Raisma 21-aastase venelasega kohtunud ei olnud, küll aga kohtusid nad Tartus Paf Openi paarismängu finaalis (Raisma paariliseks Ivanov ja Vasilenko paariliseks Dzmitry Zhirmont) ja siis tuli tunnistada vastaste paremust.

Esimene sett algas tasavägiselt. Kuuendas geimis suutis Raisma vastase servigeimi murda ja pärast enda edukat servigeimi asus juhtima 5:2. Üheksandas geimis õnnestus Vasilenkol palling tagasi murda. Kümnes geim venis pikaks ja Raismal oli kasutada neli murdepalli, aga ühtegi nendest ei õnnestunud realiseerida. Sett lõppes kiires lõppmängus, milles venelasel õnnestus 6:2 ette minna. Raisma küll vähendas vahe minimaalseks, kuid pidi leppima vastase paremusega 7:6(5).

Teine sett kulges tasavägiselt kuni seisuni 3:3, siis läks Raisma oma teed, kasutas ära kaks murdepalli ja võitis seti 6:3. Otsustav sett oli murdepallirohke. Vasilenkol oli kasutada neli murdepalli, millest ta realiseeris kolm. Raismal oli kasutada 6 murdepalli, millest õnnestus realiseerida ainult üks. See määras ka seti tulemuse Vasilenko kasuks 6:3. Kaks tundi ja 35 minutit kestnud mängus oli võidetud punkte napilt rohkem Raismal 107:106.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles