FIFA karistas Eesti jalgpalliliitu fännide ebasobiliku käitumise eest rahatrahviga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fännid Eesti - Kreeka kohtumisel.
Fännid Eesti - Kreeka kohtumisel. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) karistas Eesti rahvuskoondise toetajate ebasobiliku käitumise eest Eesti Jalgpalli Liitu (EJL) rahatrahviga.

FIFA kinnitas tänases teadaandes, et mitmele jalgpalliliidule on pealtvaatajate ebasobiliku käitumise eest määratud rahatrahv. Lisaks hoiatusele määrati Eesti Jalgpalli Liidule 20 000 Šveitsi frangi (18 400 eurot) suurune rahatrahv, kirjutas Soccernet.ee.

Eesti-Kreeka MM-valiksarja kohtumises ei olnud Eesti koondise toetajad rahul peakohtuniku käitumisega ning otsustasid seda õigusemõistja suunas valjul häälel inglisekeelsete roppustega teada anda.

EJL-i pressiesindaja Mihkel Uiboleht kommenteeris juhtunut järgnevalt: «Lõunatribüünilt karjuti kahel korral kohtuniku suunas «Fu*k you referee!". Esitasime FIFA-le omapoolse vabanduse. Mõistame ka fännide emotsiooniga kaasnevat frustratsiooni, kuid soovime, et koondise toetamine toimuks positiivsel noodil, sest ei Eesti Jalgpalli Liit ega fännid soovi raha kulutada trahvide maksmisele, vaid jalgpalli arendamisele. Plaanime fänniorganisatsioonidega sellel teemal rääkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles