Tartu maratoni start lükati edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maraton.
Tartu Maraton. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täna kogunenud Tartu maratoni korralduskomitee liikmed otsustasid, et pühapäevase spordipeo 63 km maratoni start lükatakse külma tõttu tunni võrra edasi. Võistlus algab seega kell 10.00.  31 km distantsi lähe antakse samuti tund plaanitust hiljem ehk kell 13.30.

Juba esmaspäeval rääkis Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk, et käreda pakase korral peaks aitama stardi tunniajane edasilükkamine.

«Edasilükkamise põhjuseks on ennustatav külm ilm. Tund aega hiljem toimuv start võimaldab tuhandetel suusatajatel alustada mõnevõrra pehmema temperatuuriga. Rohkem ei ole võimalik starti aga edasi lükata, sest nii jääksid viimased lõpetajad jälle külma ja pimeda kätte. Valisime kõiki arvestava kesktee,» selgitas 40. Tartu Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

Sellega tuleb aeglasematel suusatajatel kindlasti arvestada. Antud otsus võeti vastu samuti osalejate heaolu silmas pidades. Lisaks kuuele teeninduspunktile lisandub maratoniraja ja maantee ristumiskohtadesse veel 4 meedikuga varustatud punkti, kus saab soovi korral rajalt lahkuda.

Laupäeval toimuma pidanud lasteüritused lükatakse edasi, sest ilmaprognoos lubab väga madalaid temperatuure. Toimumisaeg täpsustatakse edaspidi.

Finiši uus sulgemisaeg on 18.30. See tähendab, et pika distantsi läbimiseks on senise 10 tunni asemel 8 tundi ja 30 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles