18-aastane soomlane teeb NHLis uskumatut hooaega

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrik Laine
Patrik Laine Foto: SCANPIX

Esimest hooaega maailma tugevaimas hokiliigas mängiv soomlane Patrik Laine on 13 mänguga visanud Winnipeg Jetsi kasuks kaheksa väravat, millega jagab NHLi väravaviskajate arvestuses esikohta.

Sama on suutnud veel Arjom Anisimov ja Sidney Crosby. Kui võtta arvesse ka Laine antud kolm söödupunkti, siis jagab ta 11 resultatiivsuspunktiga liigas 24. kohta.

Iltalehti kirjutab, et kui Laine hoiab samasugust vormi kogu hooaja jooksul, siis peaks ta 82 mänguga jõudma 50 väravani. Viimati sai samasuguse saavutusega soomlastest hakkama Teemu Selänne, kes viskas hooajal 1997/1998 põhihooajal 52 tabamust. Näiteks eelmisel hooajal kerkis suurimaks skooritegijaks Venemaa legend Aleksandr Ovetškin, kes sai kirja täpselt 50 väravat.  

Jets on tänavu 13 mängust võitnud kuus, viimati kaotati 2:5 New York Rangersile. Hetkel hoitakse läänekonverentsis kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles