Pedofiilist tippjalgpalluri õemees saadeti ohvri kimbutamise eest samuti trellide taha (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Knox (keskel) kohtust lahkumas.
Steven Knox (keskel) kohtust lahkumas. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas mänginud ja rahvuskoondisessegi kuulunud Adam Johnson sai märtsis alaealise käperdamise eest kuueaastase vanglakaristuse. Nüüd saatis kohus trellide taha ka Johnsoni õe endise elukaaslase, kes algatas jalgpalluri ohvri vastu internetis laimukampaania, vahendab BBC.

30-aastane Steven Knox, kellel on Johnsoni õe Faye’ga ühine laps, avaldas pärast Johnsoni süüdimõistmist korduvalt oma Facebooki lehel 15-aastase ohvri pilte ja ka tüdruku nime. Knox nimetas tüdrukut muuhulgas tähelepanuotsijaks ja valetajaks. 3. märtsil ehk päev pärast kohtuotsust jagas Knox kahte fotot oma avalikul lehel, millel on üle 3000 jälgija. Samuti postitas Knox pildi ühenaelastest rahatähtedest ning lisas sellele ohvri foto ja kommentaari: «Arvake ära, kes see on.»

Politsei saatis Knoxile mitu ametlikku hoiatust, kuid mees ei teinud neist välja. 11. märtsil selgitati talle, et tüdruku, kellel on seksuaalkuriteo ohvrina elu lõpuni õigus anonüümsusele, isikut ei tohi avalikustada. 21. märtsil postitas Knox aga Facebooki veel 12 pilti.

Kohtus tunnistas ta end ahistamises süüdi ning saadeti 16 nädalaks trellide taha. «Kui inimesed selliste tegude järel puhtalt pääseksid, kaotab seaduse igasuguse mõtte,» lausus kohtunik Katrina Harrison Knoxile karistust määrates. Ühtlasi kehtestas ta Knoxile ohvri suhtes tähtajatu lähenemiskeelu.

Johnson alustas alaealise tüdrukuga suhtlemist 2014. aasta detsembris, kusjuures tema elukaaslane ootas samal ajal last. 2015. aasta jaanuaris kohtus jalgpallur 15-aastase tüdrukuga esimest korda ja kaks nädalat hiljem suudles teda. Märtsi algul võttis Durhami politsei Johnsoni vahi alla, süüdistades teda alaealise ahistamises ja kolm korda aset leidnud seksuaalses lähenemises.

Tänavu veebruaris alanud kohtuprotsessil tunnistas Johnson end ühes ahistamise ja ühes seksuaalse lähenemise episoodis süüdi. Muuhulgas leiti tema sülearvutist uurimise käigus loomapornot.

Adam Johnson (keskel) kannab kuueaastast vanglakaristust. FOTO: Scanpix
Adam Johnson (keskel) kannab kuueaastast vanglakaristust. FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles