Kas sajandi poksimatš peetakse uuesti? Võimalus on 75 protsenti

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr (vasakul) ja Manny Pacquiao.
Floyd Mayweather jr (vasakul) ja Manny Pacquiao. Foto: STEVE MARCUS/REUTERS

POKS. Aina suurem näib võimalus, et profipoksi kaks superstaari, ameeriklane Floyd Mayweather jr ja filipiinlane Manny Pacquiao, lähevad poksiringis taas vastamisi. Tegemist oleks nn sajandi matši teise vaatusega ja mõlemad kergkeskkaalu gigandid teeniksid heitluse pealt kena kopika.

Eelmise aasta mais peetud kohtumises jäi õigusmõistjate ühehäälse otsusega peale Mayweather. Ameeriklane pidas pärast seda veel ühe matši, alistades Andre Berto ja läks teenitult pensionipõlve pidama. Korraks pani sportlaskarjäärile punkti ka Pacquiao, aga et vahepeal kodumaal senatisse valitud rusikakangelasel sai raha otsa, oli tal vaja uuesti ringi tulla. Eelmisel nädalal kohtus Pacquiao tagasitulekumatšis Jesse Vargasega ja ei jätnud ameeriklasele mingit võimalust.

Nüüd on 37-aastase Pacquiao tiim ihumas hammast kaks aastat vanema Mayweatheri peale. Kuigi viimane pole ametlikult välja öelnud, et mõtleb karjääri taaselustamise peale, siis eelmisel nädalal oli ta Pacquiao heitlust Las Vegases kohapeal vaatamas. Seepeale läksid lahti erinevad kuulujutud, et «sajandi matš» võiks uuesti toimuda. Vähemalt esialgu tundub, et päris õhust need võetud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles