Kes pääsevad Eesti suusakoondisesse?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: Raigo Pajula

Murdmaakoondis alustab täna, 11. novembril Põhja – Soomes Olosel hooaega traditsioonilise esimese lume võistlusega «FIS Tykkikisat», millele järgneb 18. – 20. novembril katsevõistlus Saariselkäl. Nende kahe võistluse järel selgub  Eesti koondis hooaja esimeseks MK-etapiks Rukal, kus on kavas klassikasprint ja eraldistardiga naiste 10 ja meeste 15 km klassikadistantsid.

Eesti saab MK sarja avaetapil Rukal meeste arvestuses välja panna nii sprindis kui ka  distantsil neli sportlast, naiste arvestuses on see number 2 + 2.

Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Arne Tilk selgitas koondise valimise kriteeriume:  «Ruka MK-etapi sprindis pääsevad meestest starti Olose klassikasprindi eelsõidu kolm kiireimat eestlast eeldusel, et on täidetud nõue 60 FIS punkti või vähem. Neljanda mehe nimetab sprindidistantsile peatreener Jaanus Teppan. Naistest pääseb Rukal starti Olose sprindi eelsõidu kaks kiireimat eestlannat. Kahe parima naissuusataja valimisel on kriteeriumiks 90 FIS punkti või vähem.

Ruka MK -l eraldistardiga klassikasõitudes Eestit esindavad sportlased selguvad Saariselkä võistlusel, kus koondisekoha kindlustavad Saariselkä 10 km klassikadistantsi kolm kiireimat eestlast (60 FIS)  ja neljanda sportlase nimetab koondisesse peatreener Teppan. Naistest pääseb Rukal starti Saariselkä 5 km klassikadistanstsi kaks kiireimat eestlannat tingimusel, et on täidetud 90 FIS punkti nõue.»

Reedest pühapäevani Olosel peetava võistluse avapäeval on kavas klassikasprint, laupäeval sõidetakse naiste 5 km ja meeste 10 km klassikadistantsid ja pühapäeval 10 ja 15 km vabatehnikasõidud. Stardis on kogu meie rahvuskoondis, U23 ja juunioride koondis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles