Põhjamaade jalgpall paneb end raskesse seisu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome koondis (valges) kaotas viimati Ukrainale.
Soome koondis (valges) kaotas viimati Ukrainale. Foto: SCANPIX

JALGPALL. 2014. aasta MM oli üle pika aja esimene, kus ei osalenud ühtegi Põhjamaade rahvuskoondist. 2018. aasta MM-valikturniiri neljanda mänguvooru järel ei ole samuti keegi ülemäära heas seisus. Suurimaid lootusi MM-pileti püüdmisel võivad hellitada Rootsi, Island ja Taani. Norra ja Soome jaoks on rong sisuliselt juba ära sõitnud.

Tänavu suvel sai EM-finaalturniiril mängimise rõõmu nautida koguni 24 Euroopa riiki. Peale võõrustajate venelaste saavad 2018. aastal peetavale MMile pääsme veel vaid 13 Euroopa koondist. Arvestades, et kümnest voorust on nüüdseks mängitud neli, hakkab nii mõnegi tiimi lootustele juba kriips peale tulema.

Eriti kurvas seisus on meie põhjanaabrid soomlased. Laupäeva õhtul jäi Soome I-alagrupi mängus 0:1 alla Ukrainale ning nii on neil nelja mänguga kirjas ainult 1 punkt. Unistus esimesest MM-finaalturniirist hakkab nende puhul taas jääma ainult unistuseks. Seejuures on Soomel käsil eriti kurb seeria – võiduta ollakse juba 13 mängu järjest. Viimati said soomlased võidurõõmu tunda eelmise aasta 7. septembril, kui alistasid 1:0 Fääri saared.

Põhjanaabrite peatreener Hans Backe tunnistas küll, et tegemist oli nende selle valiksarja parima mänguga, kuid nüüd on viimane aeg ka võitma hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles