Hamilton vähendas vahet, Verstappen krooniti vihmakuningaks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (esiplaanil) oli Brasiilia vihmas tiimikaaslasest Nico Rosbergist selgelt kiirem ja jättis sakslase kaugele maha.
Lewis Hamilton (esiplaanil) oli Brasiilia vihmas tiimikaaslasest Nico Rosbergist selgelt kiirem ja jättis sakslase kaugele maha. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Vormel-1 sarja Brasiilia etapi lõppjärjestus oli täpselt selline, nagu arvata võis: Lewis Hamilton esimene, tema tiimikaaslane Mercedesest Nico Rosberg teine ja Red Bulli piloot Max Verstappen kolmas. Ent laussadu keeras kaardid segamini ja vähemalt Verstappen sai näidata, kui andekas ta on. Eilne päev kuulus lugematuid möödasõite teinud hollandlasele, aga kahe nädala pärast on kõik pilgud pööratud Rosbergile ja Hamiltonile. 2016. aasta vormel-1 tšempion selgub Abu Dhabis sõidetaval viimasel etapil.

Rosbergi edu kolm võistlust järjest esikohale jõudnud Hamiltoni ees on nüüd 12 punkti. Hamiltoni võidu korral võib sakslane lõpetada ka teise või kolmandana ja esimene MM-tiitel on tema päralt.

«Jahin endiselt Nicot, mis mul muud üle jääb. Pean jätkama seda joont, mis varemgi. Kui auto on hea, siis olen kindel, et olen Abu Dhabis kiire. Mulle meeldib sealne rada ja usun, et mul on võimalused olemas,» rääkis Hamilton poodiumiintervjuus.

Briti sõnul polnud tal Brasiilias esikohal püsimisega suuri raskusi. «Passisin lihtsalt ees. Tean, et võistlus oli kõigile keeruline ja vesiliuoht oli alati olemas, aga ma ei teinud vigu ja mul polnud mingeid probleeme. Tean, et minu taga oli mitu avariid ja piruetti, aga mul õnnestus terveks jääda. Tavaliselt on vihmasõidud väga rasked, aga see võit oli tegelikult mu karjääri üks lihtsamaid, sest sain kogu aeg rahulikult ees olla,» tõdes Hamilton enam kui kolm tundi kestnud maratonsõidu järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles