Jos Verstappen leidis Red Bulli ebaõnnestunud taktikavalikus ka positiivset

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FORMEL 1 GROSSER PREIS VON ŽSTERREICH 2016,  30.06. - 03.07.2016
Jos Verstappen, Vater von Max Verstappen (NEL#33), Infiniti Red Bull Racing
 *** Local Caption ***
FORMEL 1 GROSSER PREIS VON ŽSTERREICH 2016, 30.06. - 03.07.2016 Jos Verstappen, Vater von Max Verstappen (NEL#33), Infiniti Red Bull Racing *** Local Caption *** Foto: Pixathlon / HZ/SIPA/Pixathlon / HZ/SIPA

Vormelipiloot Max Verstappen teenis eilse sõidu eest Brasiilia GP-l ohtralt kiitusi, teiste seas avaldas 19-aastase noormehe esitus muljet ka tema isale Jos Verstappenile.

1994. aastast kuni 2003. aastani vormelisarjas kihutanud Jos Verstappen ütles, et teda üllatas oma poja sõit. Verstappen langes halva tiimitaktika tõttu küll võidusõidul viimasele positsioonile, et suutis 15 ringiga mööduda 13 piloodist ning teenis etapilt kolmanda koha.

«Olen näinud paljusid võidusõite ning see oli imeline. Kuigi Red Bullil oli vale taktika, võib öelda, et mingis mõttes oli see isegi kõike seda väärt, sest tänu lisapeatusele nägime, mida Max suudab vormeliroolis teha,» ütles Jos Verstappen.

«Tema sõit ajas vormelikarusselli elevile. Mida muud sa tahad?» jätkas isa. Ka Mercedese vormelimeeskonna juhtide sekka kuuluval vormelilegendil Niki Laudal jäi Verstappeni sõitu vaadates piltlikult suu lahti. «Ta oli imeline ning tegi muljetavaldavat tööd. Teadsin, et ta on hea, aga ta tõestas kõigile, mida ta teha suudab,» ütles Lauda, kes on mitmel korral Verstappenit kritiseerinud agressiivse sõidustiili pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles