Endise Uruguai koondise ründaja maailmarekord teeb silmad ette ka Ojamaale

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Abreu
Sebastian Abreu Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

40-aastane Uruguai endine jalgpallikoondislane Sebastian Abreu püstitas omalaadse maailmarekordi, kui liitus Brasiilia klubiga Bangu. Ta on nüüd oma 22 aasta pikkuse karjääri jooksul mänginud 23 erinevas klubis.

Erinevaid riike, kus Abreu tänaseks mänginud on, tuleb kokku juba üheksa. Karjääri tipphetk oli mehe jaoks kindlasti rahvuskoondisega 2011. aasta Copa America võit. Kokku tõmbas ta taevasinise koondisesärgi selga 70 korral ning lõi 26 väravat. Viimati kuulus ta koondisesse 2012. aastal.

Klubivahetustega on mehe peale kulutatud kokku umbes 7,6 miljonit eurot. Suure osa sellest moodustas 1998. aastal toimunud üleminek, mil Abreu liitus Argentina klubist San Lorenzost 4,9 miljoni euro eest Hispaania klubi Deportivo La Corunaga.

Eesti kõige rahvusvahelisem jalgpallur on Henrik Ojamaa, kes on mänginud profijalgpalli kaheksas välisriigis ja 11 klubis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles