Škoda otsustas, et ei löö autoralli MM-sarja kaarte sassi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi Soome rallil Škoda Fabia R5-masina roolis.
Esapekka Lappi Soome rallil Škoda Fabia R5-masina roolis. Foto: Roni Rekomaa/AFP

Kuigi Volkswagen otsustas autoralli MM-sarjast tänavuse hooaja järel loobuda, ringlesid ralliringkondades kuulujutud, et inseneride ja testisõitjate hoolega tehtud tööd ei lasta siiski päris tuulde. Nimelt oli õhus võimalus, et homologeerimiseks valmis Volkswagen Polo WRC 2017. aasta mudelid ehitatakse pisut ümber ja antakse kasutada Škoda meeskonnale.

Viimastel aastatel klass lahjemaks WRC2-sarjas kaasa löönud Škoda tegevjuht Bernhard Maier ütles siiski väljaandele Autocar, et nemad kavatsevad oma liistude juurde jääda.

«Seda ei juhtu. Naudime edu, mis meid on WRC2-sarjas saatnud. Meil on edukas kliendiprogramm, mis ei vii meilt raha välja ja võib meile tiitleid tuua. Miks peaksime praegust olukorda muutma,» küsis Maier retooriliselt. Suure tõenäosusega võidab WRC2 tiitli soomlane Esapekka Lappi, kes kindlustab esikoha siis, kui pääseb sel nädalavahetusel Austraalias poodiumile.

Kui Škoda oleks modifitseeritud Volkswagenitega rajale tulnud, oleks lepinguta jäänud Volkswageni pilootidel Sebastien Ogier'l, Andreas Mikkelsenil ja Jari-Matti Latvalal uus maandumiskoht juurde tekkinud. Valitsev maailmameister Ogier hakkab kõige suurema tõenäosusega sõitma M-Spordis, kuhu ennustatakse ka eestlast Ott Tänakut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles