Murdmaasuusakross võib peagi MK-sarjas debüüdi teha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: IOC

Murdmaasuusatamise MK-sari pole juba üle kümne aasta oma võistluskava alade poolest uuendanud. Pead on aga tõstmas murdmaasuusakross, milles Eestis on juba mitu hooaega noortesarjades võistelnud. Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) murdmaasuusakomitee esimehe Vegard Ulvangi hinnangul võib uus ala peagi jõuda ka MK-sarja võistluskavva.

«Murdmaasuusakross on tehniline ala ning nõuab suusatajalt väga häid oskusi. Paljud arvavad, et suusakross oleks lahendus minna tagasi aega, kui meil ei olnud veel niivõrd hästi hoolitsetud radasid ning sõitjad pidid suuskadel püsti jäämiseks vaeva nägema,» ütles Norrale 1992. aasta Albertville'i olümpial kolm kuldmedalit võitnud Ulvang.

Rahvusvahelisel tasandil katsetati murdmaasuusakrossi esimest korda möödunud talvel Lillehammeris noorte olümpiamängude ajal. Korraga startis siis kümme suusatajat, läbida tuli hüpete, slaalomiväravate, järskude pöörete ja lainetega rikastatud suusarada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles