Olümpialinnad valmistuvad lõpuspurdiks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allyson Felix
Allyson Felix Foto: Matt Slocum/AP

Pariisi ja Los Angelese kandidatuur 2024. aasta olümpialinnaks saada on viimastel nädalatel pidanud tagasilööke taluma. Kui USA presidendivalimiste tulemused mõjutavad ekspertide hinnangul otseselt Los Angelese võimalusi, siis Pariisi tabas viimase kahe nädala jooksul koguni kaks pauku.

Nimelt teatas Prantsusmaa Antidopingu Agentuur (AFLD), et vähendab tuleval aastal võetavate dopinguproovide arvu. Põhjuseks tänavuse hooaja eelarve, mis on juba praeguseks 650 000 euroga lõhki. Lisaks vähendab Prantsusmaa riik antidopingu toetust järgmisel aastal 700 000 euro võrra. «Riigieelarvest lubatud 8,5 miljonist eurost makstakse meile järgmisel aastal vaid 7,8 miljonit,» teatas AFLD.

See aga tähendab, et Tour de France’il üheks dopingukontrollide eest vastutavaks organisatsiooniks olev AFLD vähendab tuleval hooajal võetavate dopinguproovide mahtu koguni 20 protsenti. «Spordimaailm valib praegu 2024. aasta olümpialinna. Dopingutestide arvu vähendamine mõjutab palju ka Prantsusmaa antidopingu usaldusväärsust,» vihjas AFLD president Bruno Genevois selle, et riik teeb kokkuhoiupoliitikaga endale karuteene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles