Võidukas Novosjolov: esikoht valmistas üllatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: SCANPIX

Epeevehklemise valitseva maailmameistri Nikolai Novosjolovi esimene rahvusvaheline võistlus pärast eelmise aasta novembris peetud MMi oli edukas – Berliinis peetud Valge Karu mõõduvõtmisel ei suutnud keegi meie meest murda.


Põhivõistlusel kaheksa matši võitnud Novosjolov lõi finaalis 7:10 kaotusseisust 22-aastast prantslast Yannick Boreli 15:11. Veerandfinaalis oli Novosjolov üle itaallasest Gianfilippo Di Nuccist 15:4 ja seejärel tšehhist Jiri Beranist 15:8.

«Teadsin, et turniir tuleb raske, kuid läksin starti maksimaalse eesmärgiga,» ütles auhinnaks suure valge karu ja «ühe pakikese, mida ma pole jõudnud avada» saanud No­vosjolov. «Tuleb tunnistada, et esikoht valmistas üllatuse, sest lõpetasin hiljuti üldfüüsilise ettevalmistuse ja lihased on siiani pinges.»

Teise eestlasena võistlustules olnud Marno Allika sai 16. koha.

Mullu Eesti aasta mees­sportlaseks nimetatud Novo­sjolovit saab järgmisena võistlemas näha märtsi esimesel nädalavahetusel peetaval Tallinna Mõõgal. Novosjolovi sõnul on tal teada ka ülejäänud lähiaja kalender, kuid ta ei soostunud seda avalikustama. «Võtan ühe võistluse korraga,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles