Mercedes annab viimaseks etapiks Hamiltonile ja Rosbergile vabad käed

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg Foto: SCANPIX

Järgmise nädala pühapäeval pannakse punkt tänavusele vormel-1 hooajale ning ühtlasi saab selgeks ka selle hooaja maailmameister. Enne viimast etappi on liidriks Mercedese rooli keerav Nico Rosberg, kellest jääb 12 punktiga maha tiimikaaslane Lewis Hamilton. Abu Dhabis peetava viimase etapi eel on meeste tiim andnud teada, et tiitli nimel lastakse neil vabalt heidelda.

Mercedese meeskonna boos Niki Lauda teatas meediale, et Rosbergile ja Hamiltonile ei anta ühtegi spetsiaalset juhist ja mehed saavad rajal endast kõik välja panna, vahendab Sportsmail.

Rosbergile piisab tiitlivõiduks kolmandast kohast ning iga aste kõrgemal kindlustab tema tiitlit veelgi suuremal määral.

«Olenemata tabeliseisust ei anna me meestele mingeid juhiseid,» teatas Lauda. «Ei tehta ühtegi kokkulepet, kuidas nad peavad esimesse kurvi sisenema. Samamoodi on alati. Neil on võidusõiduks vabad käed.»

«Mõlemad tahavad parimat stardikohta ning ka võitu. Me ei eelista kedagi. Ausalt. Tiimi juht Toto Wolff ning mina oleme algusest peale teinud selgeks, et võimalus on mõlemal sõitjal,» teatas Lauda. «Oleme teinud kõik, et mõlemad vormelid jõuaksid finišisse. Oleme tähelepanu pööranud igale detailile. Kuna otsustavaks saab viimane etapp, siis oleme olnud väga tähelepanelikud.»

MM-sarja üldseis enne viimast etappi:

1. Nico Rosberg 367 punkti

2. Lewis Hamilton 355 punkti

3. Daniel Ricciardo 246 punkti

4. Sebastian Vettel 197 punkti

5. Max Verstappen 192 punkti

6. Kimi Räikkönen 178 punkti

Nii Hamilton kui ka Rosberg on sel hooajal mõlemad võitnud seni üheksa etappi. Kui Hamilton on kolmekordne maailmameister (2008, 2014, 2015), siis Rosberg on parimal juhul olnud kahel korral kokkuvõttes teine (2014 ja 2015).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles