Pajusalu tuli sisesõudmise maailmameistriks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu sõudeergomeetril võistlemas.
Kaisa Pajusalu sõudeergomeetril võistlemas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud ööl toimusid USAs Bostonis sõudmise mitteametlikud maailmameistrivõistlused. Naiste finaali võitis Kaisa Pajusalu.

Pajusalu edestas 2000 meetri distantsil 216 naise konkurentsis veenvalt mullu MMil hõbeda saavutanud ja tavasõudmises maailma eliiti kuuluvat venelannat Julia Levinat. Kulla tõi Pajusalule aeg 6.41,3, Levina sai resultaadiks 6.45,3 ning kolmandana lõpetanud hollandlanna Jenny vand Dobben de Bruijn 6.47,6, vahendab soudeliit.ee.

Pajusaluga ühenduses olnud treener Ulvi Lutoškin vahendas sõudeportaalile, et MMil sõidetud väga tugeva tulemuse taga on hoolealuse suur pühendumus.

«Kaisa võttis õpingutest puhkust ning keskendub hetkel ainult sõudmisele. Sportlase põhivastupidavus on oluliselt paranenud ning see annab tugeva aluse edasiseks arenguks vee peal,» märkis juhendaja.

«Bostonis kulges esimene distantsipool oodatust kergemalt. Pealegi andis Kaisale lisajõudu hõbeda pälvinud Levina tagasihoidlik algus. Loomulikult teeb erilist heameelt, et suutsime sõita ka uue isikliku tippmargi, mis alles nädalapäevad tagasi oli jõudnud uuele tasemel ja sai nüüd taas löödud kahe sekundiga,» lisas Lutoškin.

Treener Lutoškin andis aimu, et tänavusel hooajal on põhieesmärke kaks: edukas esinemine U23 maailmameistrivõistlustel, kus Pajusalu saab oma vanusega võistelda viimast aastat ning loomulikult maailmameistrivõistlused, kus jagatakse välja Londoni olümpiamängude pääsmed.

Pajusalu saabub kodumaale homme kell 13.05

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles