Eesti politsei tahab Soome suusakuulsuse trellide taha panna (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ontika mõisa omanik Kalle Palander.
Ontika mõisa omanik Kalle Palander. Foto: Eero Vabamägi

Eesti politsei tahab saata trellide taha Ontika mõisniku, Soome mäesuusakuulsuse Kalle Palanderi, kuna tal on tasumata kiiruse ületamise eest määratud trahvid.

Lõppeva nädala esmaspäeva hommikul pidi Viru maakohtus arutusele tulema Põhja politseiprefektuuri taotlus asendada 39-aastase Kalle Markus Palanderi rahatrahv arestiga, kirjutab Põhjarannik.

Istung jäi aga ära, sest Palander ei tulnud kohale. Kohtuistungi sekretär ütles Põhjarannikule, et kohtul ei ole infot selle kohta, kas Palander on kohtuistungi kutse kätte saanud või mitte − see saadeti välja poolteist nädalat tagasi. Kuid Omnivalt polnud tulnud ka tagasisidet selle kohta, et teatist pole Palanderile kätte toimetada õnnestunud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava ütles Põhjarannikule Palanderiga seonduvalt, et politsei taotles asenduskaristust, sest Soome suusakuulsus ei olnud tasunud trahvi ning ka kohtutäituril pole õnnestunud täitemenetluse raames seda välja nõuda. «Sellisel juhul on politseil õigus teha kohtule taotlus asenduskaristuseks,» sõnas ta.

Palanderil on Eesti karistusregistri andmetel kolm maksmata trahvi kogusummas 480 eurot. Kõik need on saadud kiiruse ületamise eest, mis näevad ette karistust, kui ületamine jääb vahemikku 21-40 km/h. Aastatel 2012-2014 aset leidnud rikkumiste eest on Palander saanud 100 eurot, 180 eurot ja 200 eurot trahvi. Maksimumkaristus sellise rikkumise eest on 400 eurot trahvi või juhtimisõiguse äravõtmine kuni kuueks kuuks.

Arvestades Palanderi maksmata trahve, peaks ta nende asendamisel arestiga trellide taga istuma 12 päeva.

Kohtust öeldi nädala alguses Põhjarannikule, et pole teada, millal uus istung toimub, sest detsembris siirdub selle asjaga tegelev kohtunik puhkusele. Ajalehel ei õnnestunud Kalle Palanderiga ühendust saada.

Kalle Palanderil oli aga Eesti politseiga arusaamatusi kiiruseületamise pärast ka enne neid juhtumeid. Aastal 2011 kirjutasid Soome ja Eesti meedia sellest, kuidas Palander kihutas Ida-Virumaalt Tallinna lennujaama suunas, kui politsei ta kinni pidas. Mehe kiirus oli 90 km/h piirkiiruse alas 151 km/h.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles