Elav legend Ibrahimovic saab hiiglasliku kuju

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic (paremal)
Zlatan Ibrahimovic (paremal) Foto: Nick Potts/AP

Rootsi jalgpalli elav legend Zlatan Ibrahimovic valiti 10. korda järjest Rootsi parimaks jalgpalluriks. Selle auks valmistatakse Stockholmi temast 2,7 meetri pikkune kuju.

Kokku on Ibrahimovic valitud Rootsi aasta jalgpalluriks 11. korral. Tänavu Manchester Unitedis mängiv Ibrahimovic lõpetas pärast suviseid Euroopa meistrivõistlusi koondisekarjääri. Kokku osales ta 114 Rootsi koondise mängus ning lõi 62 väravat.

Mitte ükski teine jalgpallur pole pärast 1946. aastat valitud Rootsi aasta mängijaks rohkem kui kahel korral. «See on täiesti uskumatu. Paljud mõtlevad: miks tema? Kuid pärast 15 aastat koondises tunnen, et mind hinnatakse. Tavaliselt valmistatakse sulle kuju pärast sinu surma, kuid mina olen veel vägagi elus,» sõnas Ibrahimovic järjekordset auhinda vastu võttes.

Ibrahimovici tervitas auhinnagalal video vahendusel ka tema PSG meeskonnakaaslane David Beckham. «Ta on võitja ja tema suhtumine pole kunagi muutunud. Olen õnnelik, et ta mängib nüüd Manchester Unitedis, minu meeskonnas. Aitäh, et oled minu sõber. Sa oled löönud palju ilusaid väravaid ning kui peaksin neist parima valima, siis kahjuks oli see värav Inglismaa vastu,» ütles Beckham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles