Võrkpallipäeva kokkuvõte: Eesti klubidele viis võitu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver
Tallinna Selver Foto: Tairo Lutter

Täna olid võrkpalli Balti liigas võistlustules kõik kuus Eesti klubi, kellest viis said turniiritabelisse juurde kolm punkti. Täiseduga jätkavad sarjas nii Tartu Bigbank kui Tallinna Selver.

Valitsev Eesti meister Selver alistas võõrsil 3:1 (25:20, 25:20, 22:25, 25:19) RTU/Robežsardze. Selveri meeskond oli parem kõigis põhielementides. Rünnakuprotsent oli meie võistkonnal 53,1 ja vastastel 46,9. Vastuvõtul olid näitajad 87,3 ja 77,9. Serviga teenisime viis ja sulustamisega kuraditosin punkti, lätlased vastavalt kolm ja kaheksa. Suurima panuse andis võitu taas austraallasest diagonaalründaja Lincoln Williams, kes kogus 22 punkti ja jäi 16-ga plussi. Oliver Orav lisas 12, Karli Allik 11 ja viis blokipunkti toonud Siim Ennemuist kümme punkti. Teenitud kolm punkti kergitasid Selver Tallinna vähemalt homse õhtuni sarja punktitabeli liidriks, vahendab volley.ee.

Tartu võõrustas enne tänaseid matše liiga punktitabelis trooninud Vilniuse Flamingot ja kuigi kõigis kolmes geimis haarasid leedukad algedu, ei suutnud nad seda lõpuni hoida. Kohtumine Tartule numbritega 3:0 (25:20, 25:22, 28:26). Avageimis juhtis Vilniuse klubi Robert Juhnevici hea serviseeria toel 8:3, ent siis näitas Tartu väga head tegutsemist kaitses, kus eriliselt võitles libero Rait Rikberg, ja noppis kaheksa järgmist punkti. Leedu meeskond spurtis 17:13 ette, ent geimi lõpus noppis Tartu järjepanu punkte situatsioonis, kus sidemängija Robert Viiberi asemel servima toodud Markus Uuskari lõi järjepanu head pallingut ning kontrapalle realiseerisid Tartu ründajad peaasjalikult Rikbergi ja Kevin Soo tõstetest. Kui Uuskari lõpetas, särasid tablool kodumeeskonna 24:20 edunumbrid.

Kolmandas geimis evis Vilniuse võistkond veel 14:10 edu, ent peagi haaras Tartu geimis esmakordselt juhtohjad (18:17) ja enam leedukad ette ei pääsenudki. Neli matšpalli õnnestus küll päästa, ent Mart Naaberi bloki vastu oldi lõpuks siiski võimetud ja viimaseks jäänud geim 28:26 Tartule. Bradley Robert Gunter tõi 21 punkti ja Toms Vanags 15. Kevin Soo kaheksast punktist pooled tulid sulustamisega.

Viienda järjestikuse võidu noppis Pärnu, kes alistas kevadise finaalivastase VK Biolars/Jelgava 3:1 (25:21, 26:28, 25:14, 25:22). Võitjate skooritegemise eest hoolitses peamiselt kolm pallurit. Sander Rätsep kogus 19, Hindrek Pulk 18 ja endise koduklubi vastu mänginud Aleksandrs Kudrjašovs 16 punkti. Rünnakul oli mees pidurdamatus hoos, lüües 18 tõstest punktiks 15. Kolmest ülejäänust ükski ei lennanud auti või ei toonud vastasmeeskonnale blokipunkti.

Õnnetu kaotusteseeria lõpetas Rakvere, kes alistas Jõhvis toimunud kohtumises Šiauliai klubi 3:0 (25:21, 25:20, 25:19). Rünnakuid realiseeris Eesti võistkond koguni 61,8-protsendiliselt, kusjuures kaks kolmandikku tõstetest lõid punktiks nii Kevin Saar, Siim Põlluäär kui Tanel Uusküla. Ühtlasi tõusis seniste kohtumistega 142 punkkti toonud Põlluäär ka sarja skoorikuningaks. Enne tänast teda kahe punktiga edestanud Edvinas Vaškelis on nüüd viiega miinuses ja teiseks tõusnud Vilniuse pallur Robert Juchnevic kaotab Rakvere põhipommitajale nelja punktiga.

Kodusaalis jätkab puhaste paberitega Järvamaa Võrkpalliklubi, kes alistas täna ASK/Kuldīga 3:0 (25:10, 25:15, 25:20). «Tabeliseis kohustab meid sellistest mängudest punktilisa võtma. Esimese geimi numbrid näitavad küll meie mäekõrgust üleolekut, ent teises ja kolmandas mäng võrdsustus. Tähsaim on, et saime võidu kätte ja võitlusvaimu meestel jagub. Homme on uus päev ja tahame Jelgava vastu jälle kolme punkti teenida,» sõnas Järvamaa võistkonna peatreener Laimons Raudsepp mängujärgses usutluses.

Järvamaa efektiivsusnäitaja oli +27, ASK/Kuldīgal -18. Positiivse saldo mängis välja vaid Klāvs Kairo, kelle saldo oli +3. Võitjate edukaim oli 16 punktiga Virko Vantsi.

Ainsa Eesti klubina kaotas TTÜ, kes pidi võõrsil tunnistama Poliurs/Ozolnieki paremust. Lätlaste võidunumbrid olid 3:0 (25:21, 25:16, 27:25). Meeskondade suurim erinevus oli rünnakul, kus Ozolnieki pallurid lõid punktiks 55,6 protsenti tõstetest ja meie mehed 40,7. Oscar Leemets tõi Tehnikaülikooli võistkonnale 14 ja Tamur Viidalepp 11 punkti. Mõlema efektiivsusnäitaja oli +8.

Pühapäeval on kõik kuus taas võistlustules ja neist viie mängu näeb ka otseülekandes. Neli Eestis toimuvat matši on nähtavad Postimehe vahendusel, Läti portaal Sportacentrs vahendab RTU/Robežsardze ja TTÜ kohtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles