Soomlased rõõmustavad: värske maailmameister Rosberg mäletab oma juuri

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg MM-tiitlit tähistamas.
Nico Rosberg MM-tiitlit tähistamas. Foto: SCANPIX

Suurbritannia on läbi ajaloo andnud maailmale 10 vormel-1 sarja maailmameistrit. Seni jagasid selles arvestuses teist kohta Soome ja Brasiilia – mõlemast riigist on tulnud kolm vormel-1 maailmameistrit. Eile tõusis Soome ja Brasiilia kõrvale ka Saksamaa. Rosbergi tiitlivõitu peavad osaliselt enda omaks ka soomlased ning ka Rosberg ise tunnistas, et Soome juured on tema jaoks olulised.

Soomlastest on varasemalt maailmameistriks tulnud Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ning Rosbergi isa Keke Rosberg. Sakslastest on enne Rosbergi MM-tiitli võitnud ainult Michael Schumacher ja Sebastian Vettel.

Eile võidetud MM-tiitli järel rääkis Rosberg ka enda soomlaseks olemisest ja suhetest Soomega. Seejuures ei oska Saksamaal Wiesbadenis sündinud ja Monacos kasvanud 31-aastane mees soome keelt.

«Mul on lisaks Saksamaa passile ka Soome pass,» sõnas Soome vormelilegendi poeg Iltasanomatile. «Ma loodan, et te (soomlased) olete mind toetanud. See oleks suurepärane. Tänan kõik soomlasi toetuse eest.»

Noorena esindaski Rosberg võistlustel Soomet ning siniristilipu all võistles ta kuni 2003. aastani. Seejärel hakkas värske maailmameister esindama võistlustel Saksamaad.

«Olen poolenisti soomlane ning jään selleks alati,» teatas puhtalt saksa, inglise, prantsuse ja itaalia keelt rääkiv Rosberg.

1982. aasta maailmameister Keke Rosberg.
1982. aasta maailmameister Keke Rosberg. Foto: /AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles