Ratsaspordi areng on endiselt tõusujoones

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Celin Lannusalu

Novembri keskpaigas avalikustas Eesti Ratsaspordi Liit sportlaste ja võistluste andmekeskkonnas Ratsanet.ee statistika, kuhu on kogutud ülevaatlikusse tabelisse kokku kõik Eesti ratsasporti puudutavad olulised arvnäitajad. Tabelist lähtub, et ratsaspordiga tegelevate inimeste ja hobuste arv on ka tänavu suurenenud

Ratsanetis on hetkeseisuga registreeritud peaaegu 1800 ratsasportlast ja 3800 hobust, kes on tänavusel hooajal teinud 23.11.2016 seisuga ca 16 700 starti, mida on juba tänaseks 1000 starti rohkem kui 2015. aastal.

Ratsaspordi aladest populaarseim on endiselt takistussõit, millele järgnevad koolisõit, kestvusratsutamine, kolmevõistlus ja rakendisport. Just esimene ja viimane on startide poolest teinud hea tõusu ka tänavu.

Ka Eestis toimuvate Eesti Ratsaspordi Liidu ametlikku kalenderplaani kuuluvate võistluste arv on võrreldes eelmise aastaga suurenenud. Vaatamata endiselt suhteliselt kehvale seisule maneežide ja kvaliteetsete võistlusväljakute osas, on klubid ja korraldajad siiski suutnud läbi viia veelgi rohkem võistlusi. Juurde on lisandunud uusi suuremaid kohti, nagu nt Vaikla ja Olustvere, kuhu planeeritakse 2017. aastal juba mahukamaid võistlusi. Meeldiv on näha, et sportlaseid on juurde tulnud igale alale, samuti ka hobuseid.

Vanuseliste kategooriate põhjal on kõige suurem startide arvu tõus laste vanuseklassis, mis oli nii ka mullu. Loodetavasti jõuab sealt klassist järgmistel aastatel suur hulk ka juuniorite klassi, mis ka tänavu startide osas jõudsalt kasvas. Kõige aktiivsemalt käivad võistlemas seenioride  ja juunioride klassi sportlased.

Statistika mooduliga saab tutvuda igaüks Ratsanet.ee lehel. Lisaks startide ja võistluste andmetele,  saab ülevaate ka ratsaspordis osalevate hobuste, Rohelise Kaardi omanike, harrastusspordi hetkeseisu jm kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles