Rosberg: tiitel on seda magusam, et röövisin selle just Hamiltonilt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg
Nico Rosberg Foto: Kamran Jebreili/AP

Eile vormel-1 maailmameistriks tulnud Nico Rosberg tunnistas, et tiitlivõidu tegi magusamaks tõsiasi, et võit tuli üle meeskonnakaaslase Lewis Hamiltoni. Eelneval kahel hooajal oli britt sakslase kindlalt alistanud.

«Olen temaga terve elu võidu kihutanud ning ta on alati suutnud mind edestada ning tiitli võita. Isegi siis, kui olime väikesed ning sõitsime kartidega,» rääkis Rosberg, kes edestas Hamiltoni lõpuks viie punktiga. Sealjuures kogus Hamilton hooaja peale kümme etapivõitu, Rosberg aga üheksa.

«Hamilton on suurepärane sõitja ning ta on ajaloo üks parimaid. Seda erilisem oli tiitlivõit, sest suutis just teda alistada. Suutsin talt meistritiitli röövida – see on fenomenaalne tunne,» jätkas Rosberg.

Hamiltoni ja Rosbergi vahel valitses lapsepõlves suur sõprus, kuid sellest pole enam palju alles jäänud. Teineteisest kaugeneti pärast kardisarjades võistlemist, kui Rosberg liikus BMWsse ja Hamilton liitus Renault’ga. Terve hooaja vältel võis erinevate GP-de poodiumiruumides tunda pinget – Mercedese tiimikaaslased vahetasid vaevu teineteisega viisakusi. Hoolimata sellest surus Hamilton pärast Abu Dhabi GP-d enda ego alla ning õnnitles maailmameistriks tulnud Rosbergi.

«Viimane sõit oli Lewise poolt parim, mida ma kunagi näinud olen. Tal ei olnud pingeid peal, aga ta oli ülimalt motiveeritud ning keskendunud. Ta tegi ropult tööd ning tal polnud midagi kaotada. Minul aga oli pinge peal ning see tegi kõik palju keerulisemaks,» jätkas Rosberg.

Ka Rosbergil on karjääri jooksul valusaid hetki olnud ning neid ei tule kaugelt otsida. Veel möödunud aastal tuli Hamilton maailmameistriks juba kolm etappi enne hooaja lõppu. Pärast USA GP-d ülimalt pettunud olnud Rosberg võitis hooaja viimased kolm etappi ning peab neid võite ka selle hooaja edu aluseks.

«Austin oli kohutav kogemus, aga usun, et see oli minu karjääri pöördehetk. Veetsin kaks päeva omaette ja mõtlesin: ma ei taha mitte kunagi seda uuesti kogeda,» jätkas Rosberg, kes lisaks eelmise aasta kolmele viimasele etapile võitis tänavuse hooaja esimesed neli etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles