Eesti tulevikulootus ostetakse prantslastelt välja ning uks Kalevisse on avatud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Tass.
Matthias Tass. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Eesti ühe perspektiivikaima noorkorvpalluri Matthias Tassi pealesunnitud pikk mängupaus hakkab lõppema. Kalev/Cramo ja Audentese spordiklubi on ühiste jõupingutuste abil jõudnud kokkuleppele Prantsusmaa klubi Limoges’iga. Mängus on ka Eesti Korvpalliliidu ja rahvusvahelise alaliidu FIBA käsi.

Vastavalt saavutatud kokkuleppele kannavad eestlased prantslastele üle kokkulepitud rahasumma ning saavad 208 sentimeetri pikkuse noormehe mängijaõigused endale. Esimesel võimalusel hakkab ta mängima nii Kalevis kui ka Audentese U18-meeskonnas.

Tassi lugu sai alguse möödunud hooaja alguses, kui toona 16-aastane tsenter siirdus Prantsusmaa tippklubide hulka kuuluva Limoges’i noortesüsteemi. Need, kes nägid Tassi aastavahetusel Tallinnas toimunud noortekoondiste turniiril mängimas, olid ühel meelel, et noormees on poole hooajaga vägevalt arenenud. Korralikke etteasteid pakkus ta ka suvel U18 EMi B-divisjoni turniiril ning ootused tema suhtes tõusid üha kõrgemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles