NBA pole enam võlusõna. Isegi Eestis

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cedric Simmons (sinises) näitas eile, et hüppevõime on tal endiselt alles. Kas ta osutub Kalev/Cramole kasulikuks, annab vastust ainult aeg.
Cedric Simmons (sinises) näitas eile, et hüppevõime on tal endiselt alles. Kas ta osutub Kalev/Cramole kasulikuks, annab vastust ainult aeg. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo on viimastel hooaegadel meeskonda toonud nii kõlavaid nimesid, et tiitel «NBA-kogemusega pallur» ei kõla enam sugugi nii majesteetlikult kui kümmekond aastat tagasi. Oma osa on selles kalevlaste värbamispoliitikal, kus võetakse tihtipeale päris suuri riske. Tugevas VTB Ühisliigas konkurentsis püsimiseks tuleb lihtsalt piiratud vahendite tõttu lotot mängida.

Hea näide on Kalev/Cramo viimane täiendus, ameeriklasest tsenter Cedric Simmons. 206 cm pikkune ja 107 kg kaaluv härg on mänginud nii NBAs kui ka Euroliiga tippklubis Pireuse Olympiakoses, aga viimased kaks aastat on ta kimpus olnud põlvevigastusega. Õigupoolest oli Simmons pärast 2014. aasta detsembrit kaasa teinud vaid ühes ametlikus mängus. Eile debüteeris ta Kalev/Cramo särgis kuue punkti ja ühe lauapalliga, kui 102:69 alistati Eesti meistriliigas Audentese noored.

«Tegu on jälle riskiostuga,» tõdes Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. Vähemalt oli juhendaja optimistlik, et ameeriklast vaevanud põlvehädad on nüüd möödas. «Pärast ränka põlvevigastust tehti talle operatsioon, aga see ei õnnestunud kõige paremini. Seepärast taastusravi nii pikaks kujuneski. Ta ise väidab, et on nüüd terve – ega me poleks teda muidu võtnudki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles