Jalgpalli kõige hirmsamad saladused lasti paisu tagant valla

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barry Bennell sattus esimest korda kohtu ette 1990ndate keskpaigas Ameerika Ühendriikides.
Barry Bennell sattus esimest korda kohtu ette 1990ndate keskpaigas Ameerika Ühendriikides. Foto: Will Dickey/AP

Inglismaa jalgpalliüldsuses valitseb hirm ja šokk. Kahe nädala eest rääkis endine jalgpallur Andy Woodward, kuidas treener teda väikese poisina seksuaalselt ära kasutas. Seejärel hakkas lumepall veerema, üksteise järel on oma lugudega lagedale tulnud mitukümmend endist profijalgpallurit, kes lapsena samasugust vägivalda tunda said. Paljude suul on aga küsimus, kas saame olla kindlad, et praegu mõni selline treener ei tegutse.

Skandaali keskmes on 1980ndatel ja 1990ndatel Manchester City, Crewe Alexandra, Stoke City ja Leeds Unitedi noortega töötanud Barry Bennell. «See oli tema viis saada teada, millised mängijad on nõrgemad ja pehmemad. Kõik sai alguse esimeste nädalate jooksul. Ühel hetkel hakkas ta mind katsuma, peagi läks asi hullemaks – ta vägistas mind. Ma ei taha öelda, mitu korda ta seda täpselt tegi, kuid see toimus nelja aasta jooksul,» rääkis Woodward ajalehe The Guardian veergudel oma lapsepõlvest Crewe’i meeskonnas.

Kummastav oli klubi vastus: Woodwardi loole reageeriti alles viis päeva hiljem, kui Crewe’i juht John Bowler lubas asja uurima hakata. Selleks ajaks oli juba kuus endist jalgpallurit avalikult rääkinud, mida treener Bennell nendega tegi. Küsimusi tekitab ka asjaolu, et 1992. aastal otsustas klubi Bennelli vallandada, kuid seni pole avaldatud, mis põhjusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles