Avati registreerimine Eesti suurimale jooksusarjale

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti Tallinna Maratoni finišis
Roman Fosti Tallinna Maratoni finišis Foto: Mihkel Maripuu

Detsembri alguses käivitus registreerimine Selver Eesti Linnajooksude sarjale 2017. hooajaks. Linnajooksudega soovitakse jooksuharrastajaile pakkuda lisamotivatsiooni kogu jooksuhooajaks, hoogustada üleriigilist sporditurismi ja anda erinevates linnades toimuvatele jooksudele laiemat kõlapinda.

Selver Eesti Linnajooksud 2017 sarja kuulub 7 osavõistlust:

Rapla Selveri Suurjooks - Rapla – 14. mai 2017

Narva Energiajooks - Narva – 10. juuni 2017

Eesti Ööjooks - Rakvere – 12. august 2017

Jüri Jaansoni Kahe Silla Jooks - Pärnu – 3. september 2017

SEB Tallinna Maraton - Tallinn – 9.-10. september 2017

Viking Window Paide-Türi Rahvajooks - Paide-Türi – 1. oktoober 2017

Tartu Linnamaraton – Tartu – 7. oktoober 2017

Jooksusari loob stiimuleid nii tipptasemel jooksjatele kui harrastajatele. Kõigil seitsme osavõistluse peale vähemalt sada kilomeetrit läbinutele ehk 100+ arvestuses paremate osas toimub punktiarvestus, mille põhjal selguvad sarja parimad.

Linnajooksude sarjas osalemine on jõukohane igale jooksuharrastajale. Distantse saab valida ja kombineerida selliselt, et kogu sarja peale 100 km kokku tuleks. Näiteks ei pea 100+ raja läbimiseks osalema kõigil osavõistlustel, samuti ei pea ilmtingimata läbima maratoni. Jooksvat arvestust osavõistluste pikkade distantside lõikes (varasem Kuldrada) peetakse finišiprotokollide põhiselt ja lisatakse iga osavõistluse järgselt Linnajooksude kodulehele internetis.

Kõik harrastajad, kes 100+ raja läbivad saavad Selver Linnajooksude medali ja auhinna koostööpartnerilt. Osalejad, kes on läbinud mistahes ajavõtuga distantsi kõigil seitsmel osavõistlusel, saavad kirja osaluskorra ning autasustatakse Linnajooksude medaliga.

Registreerimiseks vajuta siia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles