Suusasprinteritest tehti vägisi suured taktikud (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp
Marko Kilp Foto: NordicFocus

Murdmaasuusatamise MK-sarja sprindivõistlustest on peale kiiruse näitamise saanud ka õigete taktikaliste valikute tegemise koht. Uues võistlussüsteemis, kus veerandfinaali pääsejad saavad valida, millises sõidus nad osalevad, on otsuse langetamisel suur roll. Tänavuse hooajani paigutati sportlased veerandfinaalidesse tulemuste järgi. 

Eile Lillehammeris sõidetud klassikalises tehnikas sprindis sai Marko Kilp kvalifikatsioonis üheksanda koha ning võis eelsõidu valida kolmandana. Kilp paigutas end teise veerandfinaali, kuid lõpuks sai seal hirmkõvad vastased. Eesti tänavune esisuusataja jäi oma veerandfinaalis viimaseks ning leppis etapi kokkuvõttes 25. kohaga. Raido Ränkel oli 34. ja Karel Tammjärv 78.

Endale koha valimise süsteem on iseenesest lihtne. Esimesena valib eelsõidus 11. aja saanud suusataja, seejärel 10. ja nii kiireima meheni välja. Kui kiiremad on oma koha valinud, teeb seda 12. aja saanud suusataja ja nii 30. kohani välja. Seega pidigi Kilp valima kolmandana. 

«Mõtlesime kohe, et valime kas esimese või teise sõidu, edasipääsu korral jäänuks siis poolfinaaliks taastumiseks rohkem aega,» selgitas treener Anti Saarepuu. Teise ja näiteks viienda veerandfinaali toimumise vahe on paarkümmend minutit ning taastumisel on sellel suur tähtsus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles