Tallinnas näidati tippspordi tõelist kõrgtaset

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia Dinamo vs Tšeljabinski Traktor
Riia Dinamo vs Tšeljabinski Traktor Foto: Mihkel Maripuu

Reedel ja pühapäeval sai Tallinnas kogeda seda, mis meie naabrite juures Helsingis, Riias ja Peterburis tavapärane – maailma tugevuselt teise jäähokiliiga KHL pakutavat tippspordi kõrgtaset. Kuigi jääl ei käinud ühtegi eestlast, oli suure tõenäosusega tegemist tänavuse talve kõige publikurohkema spordiüritusega.

Kaks mängu ja kaks korda täismaja ning seda hoolimata sellest, et Tallinnas pidas oma kodumänge KHLi tänavuse hooaja autsaiderite hulka kuuluv Riia Dinamo. Nende heitlust liiga valitseva tšempioni Magnitogorski Metallurgiga vaatas 5677 inimest, eile KHLi tugevate keskmike hulka kuuluva Tšeljabinski Traktoriga peetud kohtumise ajal suudeti pealtvaatajate arvu kosmeetiliselt suurendada ning ametlikult oli tribüünidel 5718 silmapaari. Rohkem Tondiraba jäähalli inimesi ei mahu.  

Lätist kohale sõitnud fännide osakaal oli seejuures üllatavalt väike. Enamik olid kohalikud hokisõbrad ning kaasa elasid nad peamiselt hoopis Magnitogorski ja Tšeljabinski meeskonnale. Vaieldamatult kõige soojema vastuvõtu osaliseks sai Magnetogorski superstaar Sergei Mozjakin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles