Eesti takistussõitjad olid Poolas MK-punktidel

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart.
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart. Foto: Susanna Liis Ole

Pühapäeval, 5.detsembril peeti Poolas Poznanis Kesk-Euroopa liiga viimane takistussõidu MK-etapp, kus kogusid liiga punkte ka Urmas Raag ja Rein Pill.

MK-etapp kujunes meie liigas sõitjatele raskeks - seitsme ümberhüppaja hulka pääses vaid üks Kesk-Euroopa sportlane, kelleks oli Anna Kellnerova hobusega Classic Tšehhist. Paar pälvis kolmanda koha ja samuti võidupunktid liiga arvestuses. GP võidu võttis aga Luksemburgi sportlane Marcel Ewen hobusega Ecenel V, teine oli sakslane Andre Thieme hobusega Conthendrix.

Eestlastest osalesid MK-sõidus Urmas Raag ja Rein Pill. Raag oli hobusega Ibelle van de Grote Haart lähedal puhtale sõidule, kuid siiski tuli maha üks latt, mis arvestades aeglast sõidutempot ei andnud enamat 21. kohast. Liiga arvestuses oli see sellegi poolest kaheksas. Rein Pill ja A Brok lõpetasid kümne karistuspunktiga ja said liiga arvestuses 14. koha punktid (kokku saavad punkte 16 sportlast).

Kesk-Euroopa takistussõiduliigas on nüüd jäänud pidada veel vaid finaal, mis selgitab Ühendriikides toimuvasse finaali pääsejad. Meie liiga finaal toimub Varssavis veebruari lõpus.

Kogu Poznani võistluse viimases sõidus, milleks oli tõusva raskusega 140 cm parkuur, osales ka Gunnar Klettenberg hobusega Quote, saavutades Poola võistluse meie sportlaste kõrgeima koha, milleks kolmas.

Laupäeval lisandus meie sportlaste auhindade listi veel Rein Pilli ja Alfons Ra väikese ring 8. koht. Reedel saavutas Pill oma põhihobusel A Brok suure ringi 16. auhinnalise koha 72.  võistleja seas.

Võistluste avapäeval oli eestlastest edukaim Raag, kes Ibellega sai suure ringi 145 cm parkuuris 13. auhinnalise koha.

Poola tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles