Nädala lõpuks otsustav Ogier: mul on kaks võimalust, üks neist M-Sport

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Autoralli valitsev maailmameister Sebastien Ogier, kes jäi Volkswageni lahkumise järel ootamatult töötuks, lausus väljaandele Autosport, et on kahandanud tuleva hooaja võimalike töökohtade arvu kahele variandile. Üks neist kahest on M-Sport, kus tema meeskonnakaaslaseks võib saada Ott Tänak.

Ühtlasi lubas Ogier, et liisk langeb selle nädala jooksul. «Hetkeseisuga ei saa ma kinnitada, et olen Monte Carlo ralli stardis. Kuidas võiksingi seda teha, kui mul pole veel lepingut? Tahan autot, millega mul on parim šanss võita. Vajan seda esiteks motivatsiooni ülalhoidmiseks ja teiseks stabiilsuse jaoks. Võin teha ühe- või kaheaastase lepingu. Rahas pole küsimus, mind huvitab auto võimekus. Praeguseks on mulle jäänud kaks valikut,» rääkis Ogier.

Lisaks M-Spordi Fordile pakutakse variantidena välja prantslase liitumist Citroëniga või koguni siirdumist eratiimi Volkswagenile. Ogierilt küsiti otse, kas ta on pärast uue Toyota testimist jaapanlaste pakkumisest loobunud, kuid prantslane ei tahtnud sedagi öelda.

«Asfaldil polnud see kuigi hea, kruusal oli aga parem,» lausus Ogier – videokaadrid testilt näitasid, et prantslasel oli kohati auto rajalhoidmisega raskusi. «Testirada oli väga libe, mis ei aita auto võimete väljatoomisele just kaasa. Teisalt saab sellistes tingimustes kiiresti selgeks, mis auto juures valesti on,» arutles Ogier.

M-Spordi juht Malcolm Wilson on samal ajal avaldanud selget usku, et Ogier kirjutab nädala lõpuks alla just nende pakutud lepingule. Ogier ei salanud, et talle avaldab Wilsoni sihikindlus muljet. «Malcolm on selgeks teinud, et tema esmane eesmärk on meiega koostööd teha. See räägib kindlasti tema kasuks. Mulle meeldivad inimesed, kes on selge jutuga ja kellel on selge siht silme ees,» tunnistas Ogier.

M-Sporti tuleva hooaja Fordi on korduvalt testinud ka Ott Tänak, kellel pole tulevaks hooajaks veel sõitjalepingut ametlikult taskus. Siiski viitavad kõik märgid sellele, et ka eestlane sõidab järgmisel hooajal taas just Fordi värvides autoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles