Ralf Aron vahetas vormel-3 sarjas meeskonda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron Zandvoortis.
Ralf Aron Zandvoortis. Foto: Prema Powerteam

Vormel-3 eurosarjas eduka debüüthooaja teinud Ralf Aron jätkab tuleval aastal samas sarjas, kuid vahetab võistkonda. Portaal Autosport annab teada, et tänavu Prema Powerteamis sõitnud 18-aastane Aron on löönud käed Hitech GP tiimiga.

Mullu Itaalia vormel-4 sarja meistriks tulnud Aron lõpetas tänavu vormel-3 eurosarja seitsmenda kohaga ja oli uustulnukate arvestuses teine. Eestlase arvele jäi üks sõiduvõit. Viimase nädala jooksul on Aron testinud Barcelonas ja Jerezis Hitechi autot. Ta on esimene sõitja, kelle lepingust Dallara autot ja Mercedese mootorit kasutav võistkond ametlikult teada annab. Eeldatavasti saab võistkonna teiseks sõitjaks venelane Nikita Mazepin, kolmanda auto rooli pakutakse kõige sagedamini britti Jake Hughesi.

«Jäin esimese vormel-3 sarja hooajaga üsna rahule. Muidugi on alati arenguruumi, aga tegu on tugeva sarjaga ja ennekõike läheb seal vaja stabiilsust. Hitech tegi tänavu väga head tööd ja usun, et nad annavad mulle auto, millega saan kõrgete kohtade eest võistelda,» vahendab Autosport eestlase sõnu. «Olen tundnud end tiimis koduselt sellest hetkest peale, kui sain hooaja viimase etapi järel esmakordselt nende vormelit proovida.»

Tiimijuht Oliver Oakes kiitis samuti Aroni hooaega. «Oleme tal alates vormel-4 sarjast silma peal hoidnud ja ta on meile muljet avaldanud. Usume, et Ralf suudab meistritiitli eest võistelda.»

Aronit abistab ja juhendab Marko Asmer, kes võitis 2007. aastal Briti vormel-3 sarja meistritiitli just Hitech Racingu nimelises tiimis. Ehkki toonasest võistkonnast on saanud nüüd Hitech GP ja ametlikult on tegu hoopis teise ettevõtmisega, töötab tiimis endiselt kunagine Hitech Racingu tiimipealik David Hayle, samuti tegutsevad seal paljud toonased mehaanikud ja muud töötajad.

Tänavu sõitsid vormel-3 eurosarjas Hitechi autoga Mazepin ning britid George Russell ja Ben Barnicoat. Teist hooaega sarjas võistelnud 18-aastane Russell võitis kaks etappi ning sai kokkuvõttes Prema Powerteami sõitjate Lance Strolli ja Maximilian Güntheri järel kolmanda koha. Debütant Barnicoat oli kaheksas, Mazepin sai üldarvestuses 20. ja uustulnukatest 9. ehk eelviimase koha.

Sarja võitja Stroll hakkab tuleval hooajal kihutama juba vormel-1 sarjas, sest lõi käed Williamsi meeskonnaga. Tänavu võidutses 18-aastane kanadalane vormel-3 sarjas suure eduga, sest kindlustas üldvõidu juba enne viimast kolmest sõidust koosnevat etappi. Kokku võitis Stroll sel hooajal 30 sõidust tervelt 14 ja jõudis veel kuuel korral poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles