Balti liiga: Kehrale ja Viljandile võit, Servitile kaotus

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC teenis Eesti meistrivõistlustel suure võidu HC Kehra üle.
Viljandi HC teenis Eesti meistrivõistlustel suure võidu HC Kehra üle. Foto: Marko Saarm

Käsipalli Balti liiga nädalavahetuse avapäeval olid võistlustules kõik kolm Eesti klubi, võõrustades vastaseid Leedust, Lätist ja Soomest. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Viljandi HC said kindlad võidud, Põlva Serviti pidi aga tiitlikaitsja Riihimäe Cocksile alla vanduma.

Cocks tõusis võiduga ka B-alagrupi tabelis Servitist mööda. Soome meistril on täisedu 6 punkti ja üks mäng varuks, Servitil on 5, Dobele Tenaxil 3 ning Kaunase Granitas-Karysil ja Vilniuse VHC Šviesal 2 punkti.

Cocks oli liiga tugev

Värskelt Eesti karika võitnud Serviti ei saanud alguses minema, ent jõudis poolajavileks 15:14 eduseisu. Teisel poolajal oli aga Cocks tugevam ja noppis 31:26 võidu. Põlvalaste kasuks viskas Sergei Ljubtšenko 6, Henri Sillaste ja Anatoli Tšeslov 5, Sander Sarapuu, Kristjan Muuga ja Martin Grištšuk 2 väravat, Hendrik Varul, Raiko Rudissaar, Roman Aizatullov ja Siivo Sokk lisasid ühe.

«Et nii tugevat tiimi nagu Cocks võita, peaksime tegema ideaalilähedase mängu,» sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Täna mängisime korralikult, aga mitte ideaalselt. Teisel poolajal libises Cocks eest ja ehkki korraks saime vahe minimaalseks, enamaks jõudu ei jätkunud.»

Tiitlikaitsja poolel tegid enim skoori leegionärid Vitali Nenita (9) ja Juri Lukjantšuk (8), ent Musting nägi ka teistel suurt rolli. «Nico Rönnberg tegi meile palju pahandust, eriti just kohtumise algul. Cocksil on võimas koosseis ja pole üllatav, et nad EHF-i karikal alagrupifaasi jõudsid,» lisas Musting.

Kehrale üllatavalt lihtne võit

Heas mänguhoos olev HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas üllatavalt suureskooriliselt 37:29 Leedu meistrivõistluste hõbeda Klaipeda Dragunase. Juba poolajaks oli kehralastel üheksaväravaline edu, 20:11 ja võitjas kahtlust ei tekkinud.

Kehra resultatiivseim oli ukrainlane Dmõtro Jankovski 9 väravaga. Uku-Tanel Laast viskas 7, Kaspar Lees 6, Jaan Kauge, Antti Rogenbaum ja Martin Nerut 3 ning Siimo Tänavots, Mikita Jermaševitš ja Marko Slastinovski 2 väravat. Vastaste parimana jäi Lukas Simenase arvele 8 tabamust.

«Oleme praegu heas mängurütmis ja nii tuli ka täna kõike kenasti välja,» kinnitas Kehra peatreener Indrek Lillsoo. «Mikola Naum oli väravas hea, kaitse pidas ja tegime korraliku mängu. Tunnistan, et isegi üllatavalt lihtsalt tuli.»

«Teisel poolajal saime juba julgelt vahetusi teha ja mitmele võtmemängijale puhkust anda,» lisas Lillsoo. «Ehkki natuke läks rütm käest, mängisid noored väga tublilt. Näiteks 16-aastane Martin Nerut, kes vigastuste tõttu pidi täna suuremat rolli mängima, viskas kolm väravat, neist kaks vasakuga, ehkki on paremakäeline.»

Viljandile tabelisse teine võit

Viljandi HC alistas kodusaalis Riia Celtnieksi 27:22 (poolaeg 18:12). Mulkide parimana viskas Sten Maasalu 6 väravat. Robert Lõpp ja Kristo Voika lisasid 5, Raiko Roosna 4, Ott Varik ja Mikk Varik 2 ning Sander Aasmäe, Madis Parik ja Sergei Rodjukov 1 tabamuse. Lätlastest oli täpseim Balti liiga parim snaiper Arturs Lazdinš 7 väravaga.

Viljandlaste peatreener Marko Koks jäi eriti rahule võistkondliku esitusega. «Analüüsisime vastaseid eelnevalt ja tegime õiged järeldused. Avapoolajal olime küll veidi Lazdinšiga hädas – ta viskas kuus väravat – aga teisel pooltunnil saime ka tema kinni,» kirjeldas Koks.

«Kaitses mängisime väga hästi ja agressiivselt, usun, et umbes kaks kolmandikku rünnakutest sundisime neid viimase hetke viskeid sooritama,» lisas Koks. «Vasakukäeline Sten Maasalu, kes meiega alles oktoobris taasliitus, näitas, et temas on sisu, ehkki tal on veel muidugi aega vaja tippvormi jõudmiseks.»

Kuna kolmekordne Balti liiga võitja Minski SKA kaotas võõrsil Zaporožje ZTR-ile 28:34, siis tõusid A-alagrupi tabelis Valgevene klubist mööda nii Kehra kui Viljandi. ZTR-il on 9 punkti, Kehral 6, Viljandil ja SKA-l 4, ent mulkidel on nii parem väravatevahe kui ka üks mäng varuks.

Eesti klubide mängud pühapäeval:

14:00  HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Riia Celtnieks (Kehras)

15:00  Viljandi HC – Klaipeda Dragunas (Viljandis)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles