Kümnekordne laskesuusatamise maailmameister ähvardab alaliitu boikotiga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise superstaar Martin Fourcade ähvardab rahvusvahelist alaliitu boikotiga. Mehe närv läks mustaks, kui luges Richard McLareni dopinguraportist 31 Venemaa laskesuusataja nime.

Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur tõi lagedale McLareni raporti teise osa ning seal paistavad silma Venemaa laskesuusatajad. Fourcade’i häirib, et alaliit pole raporti sisule kuidagi reageerinud. «Seal ei ole üks või kaks nime. Neid on 31 ja sellele võime lisada veel need 12 sportlast, kes viimase paari aasta jooksul juba vahele on jäänud,» vahendab Yahoo olümpiavõitja sõnu.

«Kui alaliidul pole piisavalt suuri mune, et probleemiga tegelda, siis peavad seda tegema sportlased. Kui jaanuariks midagi ei muutu, siis kutsun oma kolleege üles mitte võistlema Ma tunneksin uhkust, kui suudaks oma spordiala puhtamaks teha.» Fourcade'i sõnul on oodatud aktsiooniga osalema nii Norra, Saksamaa, Tšehhi kui ka kõigi teiste riikide sportlased.

28-aastane Fourcade on kahekordne olümpiavõitja ja kümnekordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles