Kiens – Külm liitusid Kais – Vesik Teamiga

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais ja Rivo Vesik
Kristjan Kais ja Rivo Vesik Foto: Raigo Pajula
Kui esialgu kavatsesid rannavõrkpallurid Kristjan Kais – Rivo Vesik raske majandusliku olukorra tõttu oma tiimi koomale tõmmata ja naispaarist üldse loobuda, siis sellest hoolimata võeti Kristel Kiens – Kertti Külm oma tiiva alla.

Algatus Kiens – Külm Eesti olümpiapaari klubisse võtta tuli 2016. aasta olümpiale jõudmise sihikule võtnud neidude ühelt toetajalt, kirjutab volley.ee.

«Kindlasti aitab jõudude ühendamine kulusid säästa,» lausus Kais. «Näiteks saame kasutada ühe raamatupidaja teenuseid ning on võimalik lennukipileteid ja varustust soodsamalt hankida.»

Kais on toitumis- ja treeningplaanide osas Kiens – Külmi ka varem nõustanud, kuid miks löödi käed alles nüüd?

«Vaatasin, et Kiens – Külm saavad oma asjadega hakkama ega tahtnud nende tegemistesse seetõttu sekkuda,» vastas Kais.

Kui kaks Eesti paremat naispaari Mari-Liis Graumann – Natalja Bratuhhina ja Kadri Puri – Polina Bratuhhina on seadnud eesmärgiks pääseda 2012. aastal Londoni olümpiale, siis sel suvel U20 EMil üheksanda koha pälvinud Kiens – Külm üritavad nii kaugele jõuda neli aastat hiljem.

«Saame näha,» ütles sponsoritega järgmise hooaja eelarve suhtes läbirääkimisi pidav Kais. «Projekti võib lugeda kordaläinuks ka siis, kui kas või üks kahest tüdrukust olümpiale pääseb. Mina pole õige inimene hinnangut andma, sest olen neid vähe mängimas näinud.»

Kiens – Külm talvituvad esimest korda Hollandis, õppides Groningeni Ülikoolis ja kaitstes sama linna esiliiga naiskonna, eelmisel hooajal kümnenda koha saanud Lycurguse värve. Kiens jätkab 180 000 elanikuga linnas Tartu Ülikoolis alustatud psühholoogiaõpinguid, kevadel gümnaasiumi lõpetanud Külm valis erialaks rahvusvahelise majanduse ja ärijuhtimise.

Eelmisel hooajal Tartu Ülikool/Eedeni ja Võru VK ridades mänginud 19-aastased neiud saavad nii teha tihedamat koostööd oma Hollandis elava treeneri Nermin Cosoviciga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles