Avameelse intervjuu andnud Johaug: mu ümber toimuv hirmutab mind

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: SCANPIX

Dopingukeelu all olev Norra suusatäht Therese Johaug andis pärast pikka vaikimist kodumaisele väljaandele Dagbladet esimese avameelse intervjuu, kus rääkis senistest üleelamistest.

Klostebooli tarvitamisega vahele jäänud ja praegu ajutist karistust kandvale Johaugile soovitas Norra antidoping määrata 14-kuulise võistluskeelu. FIS või WADA võivad seda veelgi pikendada. Norralanna peidab end ajakirjanike eest praegu Lillehammeri lähedal asuvas Sjusjøenis.

«Püüan igasuguseid kommentaare ja mind puudutavaid lugusid lugeda nii vähe kui võimalik. Paljud inimesed toetavad mind, teised aga mitte. Tean, et enda kohta käivate artiklite lugemine ei tee head. Toimuv on jõudnud suurusjärku, mis mind hirmutab. On üsna kõhe, kui vaatan, kui palju minust räägitakse,» tunnistas Johaug.

Norralanna rõhutas intervjuus, et ka tippsportlased on tegelikult kõigest inimesed – ka nende taluvusvõimel on piirid. «Ma pole robot, olen ju inimene. Tunne on ränk ja koorem, mida kannan, raske,» lausus ta. «Loen vaid pealkirju. Ma ei kliki ühelegi uudisele, eriti kui pealkirjad on negatiivsed. Ma ei saa nende kirjutiste osas midagi muuta, seega hoian neist pigem eemale.»

Johaugi toetab Sjusjøenis vend Karstein, kes aitab tal vormis püsida. Ehkki ilmselt ootab Johaugi ees pikk võistluspaus, treenib ta siiski lähedalasuvatel radadel. «Siin kohtab suusatajaid kõikjalt maailmast. Tunnen end tänu sellele endiselt osana suurest suusaperest,» sõnas Johaug. «Nii rasket aega pole mul elus varem olnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles