Eesti talisportlased on teel uue rekordi poole (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Lill ja Marie Turmann on tõestanud, ka Eestis suudetakse curlingut tipptasemel mängida.
Harri Lill ja Marie Turmann on tõestanud, ka Eestis suudetakse curlingut tipptasemel mängida. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Kui midagi ootamatut ei juhtu, püstitab Eesti koondis 2018. aastal Pyeongchangis toimuval taliolümpial omamoodi isikliku rekordi. Seni oleme Eesti talisportlastele saanud parimal juhul kaasa elada kuuel alal, aga Pyeongchang peaks Lillehammeri (1994) ja Sotšis (2014) tippmargi kildudeks lööma.

Osaliselt on mitmekesisus kasvanud tänu olümpiaprogrammi laienemisele, aga nagu märkis Eesti Olümpiakomitee (EOK) spordidirektor Martti Raju, näitab paljudel aladel kaasategemine spordisüsteemi tugevust.

«Kuigi me pole kindlat eesmärki kivisse raiunud, on viie ala asemel seitsmel osalemine  juba suur vahe. Kõige ägedam oleks muidugi häid kohti saada, aga alade rohkus teeb meid samuti rõõmsaks,» ütles Raju ja lisas, et normaalne sportlaste arv oleks Pyeongchangis 25–30 ehk umbes sama palju kui varem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles