Kas vanameister aitab soomlase maailma parimasse vormel-1 tiimi?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu koos Williamsis sõitnud Valtteri Bottase (vasakul) ja Felipe Massa tuleviku kohta on õhus erinevad versioonid.
Tänavu koos Williamsis sõitnud Valtteri Bottase (vasakul) ja Felipe Massa tuleviku kohta on õhus erinevad versioonid. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX

Soomlased on läbi ajaloo vormel-1 sarjas ikka hinnas olnud, on jätkuvalt. Praeguse seisuga on kindel, et tuleval aastal kihutavad kuninglikus sarjas Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas. Selge on ka see, et Räikkönen sõidab Ferrariga, kuid praegu on veel lahtine, kas Bottasel lubatakse Williams vahetada Mercedese vastu.

Maailmameister Nico Rosbergi loobumisotsuse järel on vormel-1 maailmas põhiküsimus, kellest saab kolmekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni tiimikaaslane. Aina valjemalt räägitakse, et Mercedese rooli hakkab keerama 27-aastane Bottas. Alates 2013. aastast vormel-1 sarjas kihutav soomlane on kogu aeg keeranud Williamsi masina rooli. Etapivõit on Bottasel seni saavutamata, poodiumile on ta jõudnud aga üheksa korda.

Kolmel viimasel hooajal konstruktorite karika võitnud Mercedes on teatanud, et uue piloodi nimi tehakse teatavaks alles uuel aastal, kuid see ei sega kedagi spekuleerimast. Viimane suurem õhku visatud oletus annab ainult hoogu juurde teooriale, et soomlane kihutab tuleval aastal maailma parimas vormelitiimis.

Sel nädalal on hakatud aina valjemalt rääkima, et vanameister Felipe Massa tuleb pensionilt tagasi ja hakkab taas sõitma Williamsiga, kellel on praegu tulevaks hooajaks leping Bottase ja 18-aastase kanadalase Lance Strolliga. Kui Bottas peaks tiimist lahkuma, siis on nende kindlaks sooviks asendada ta kogenud mehega. BBC teatab, et 35-aastane Massa ongi juba andnud nõusoleku sarjaga taasliitumiseks. Brasiillane ise on praegu puhkusel ja uudise paikapidavust ei soovinud kommenteerida ka tema mänedžer Nicolas Todt.

Massa on Williamsisse naasmas väidetavalt tiimi suursponsori Martini nõudel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles