Olümpiatriatloni valitsejad kavatsevad läbi lüüa ka Ironmanil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alistair Brownlee.
Alistair Brownlee. Foto: Mike Egerton/PA Wire/PA Images

Lähiaastad pikamaatriatloni kõrges tipus tõotavad tulla äärmiselt huvitavad, kuna oma valmisolekust Ironman sarjale keskenduda on andnud teada olümpiatriatloni viimase kümnendi kaks suurnime - kahekordne olümpiakuld Alistair Brownlee ning viiekordne maailmameister Javier Gomez Noya.

Suvel Rios oma teise järjestikuse triatlonikulla võitnud Alistair Brownleel täitub kevadel 29 eluaastat. Lähima kahe hooaja perspektiivis on Suurbritanniast pärit triatleedi soov liituda pikamaatriatloni karusselliga eesmärgiga võistelda Kona saarel, ihaldatud Hawaii Ironmani tiitli nimel.

«Olen valmis oma karjääris keskenduma senisest erinevale eesmärgile. Juba kolmedel olümpiamängudel osalenuna ei taha ma enam sajaprotsendiliselt kinnitada, et osalen ka neljandatel Tokyos,» kommenteeris Brownlee oma uut väljakutset ning lisas: «Igas triatleedis on kahtlemata peidus ambitsioon ja unistus osaleda Ironmani maailmameistrivõistlusel Hawaiil.»

Lõpliku otsuse Tokyo olümpiamängude osas teeb Brownlee enda sõnul kahe aasta pärast. Küll on aga Brownlee juba teada andnud, et kavatseb uuel hooajal kvalifitseeruda poolipika distantsi ehk Ironman 70.3 maailmameistrivõistlusele Chattanoogas, mis toimub 2017. aasta 10. septembril.

«Tahan seda võistlust võita ning see saab olema ka minu uue hooaja peamiseks eesmärgiks,» kinnitas Brownlee oma esimest suurt sammu teel täispika triatloni maailma suunas.

Sarnaselt Brownleele plaanib Ironman võistlusel debüüdi teha teinegi tavadistantsi legend, 33-aastane Javier Gomez Noya. Hispaanlasest viiekordne maailmameister on teada andnud, et tema täispika triatloni debüüt saab eeldatavasti toimuma 2017. aasta hilissügisel kas Arizona või Los Cabose Ironmanil. Hooaja varasemas faasis keskendub Gomez jätkuvalt triatloni MM-sarjas osalemisele.

«Igal oktoobril, kui jälgin Hawaii Ironmani võistlust, ütlen enesele: „Järgmisel aastal lähen samuti Ironmanile,» rääkis Gomez, kel erinevalt Brownleest on ette näidata Ironman 70.3 maailmameistritiitel aastast 2014. Tänavune, suurte ootustega alanud olümpiahooaeg läks Gomezel paraku vigastuse nahka ning Rios hispaanlane ei startinud.

Nii Brownlee kui Gomeze võimalik Ironman debüüt on triatlonimaailmas suuri ootusi üles kruvinud. Kõigil on värskelt meeles 2008. aasta Pekingi olümpiavõitja Jan Frodeno tõus pikamaatriatloni valitsejaks, mis tänavu päädis sakslasest raudmehele uue täispika triatlonidistantsi maailmarekordinumbrite ja loomulikult Hawaii Ironmani tiitli kaitsmisega.

Eestlastest löövad uuel hooajal Ironman sarjas profitasemel jätkuvalt kaasa Marko Albert ja Kirill Kotšegarov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles