Venelasest olümpiavõitja: laskesuusatajad hakkasid dopingut tarvitama pärast Nõukogude Liidu lagunemist

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tšepikov 2002. aastal.
Sergei Tšepikov 2002. aastal. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX/

Venemaa läbi aegade üks edukamaid laskesuusatajaid Sergei Tšepikov tegi üllatava avalduse, kui väitis, et Nõukogude Liidu perioodil olid Venemaa laskesuusatajad dopingust puutumata.

«Nõukogude ajal polnud meie laskesuusatamises dopingut, sest piirid olid suletud ja keelatud aineid polnud võimalik importida. Pärast Nõukogude liidu lagunemist pakuti ka mulle dopingut, aga ütlesin viisakalt ei. See kõik juhtus pärast 2000. aastat. Muuhulgas pakuti mulle ka darbepoetini, millega jäi vahele murdmaasuusataja Johann Mühlegg,» meenutas 49-aastane Tšepikov väljaandes Sport-Ekspress.

Viimaste aastate dopinguskandaalide valguses võetakse Venemaalt järjepanu ära talispordivõistluste korraldusõigusi. Muuhulgas ei saa Venemaa korraldada ka Tjumenis toimima pidanud laskesuusatamise MK-sarja finaaletappi. 31 Venemaa laskesuusataja võimaliku dopingutarvitamise osas on alanud menetlus.

«Ma ei tea, kui suur dopinguprobleem meie laskesuusatamises praegu on. Saan rääkida vaid oma aja kohta. Aga usun, et patustajaid tuleb juurde, sest WADA on parandanud võimet dopinguaineid avastada,» lisas Tšepikov, kes tuli olümpiavõitjaks nii 1988. kui 1994. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles