Läti aasta meessportlaseks valiti NBAs laineid lööv Porzingis

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis (valges)
Kristaps Porzingis (valges) Foto: Julie Jacobson/AP

Läti 2016. aasta parimateks sportlasteks kuulutati eile korvpallur Kristaps Porzingis ja kergejõustiklane Laura Ikauniece-Admidiņa.

Läti aasta spordipersooni auhindu antakse välja 2005. aastast ja Porzingis oli esimene pallimängija, kes meeste hulgas parimaks kuulutati. Naistest on kahel korral parimaks valitud Anete Jekabsone-Žogota, kes on samuti korvpallur.

Mullu NBAsse valitud 21-aastane ja 221 cm pikkune Porzingis on kiirelt tõusnud NBA parimate noormängijate sekka. Kevadel valiti Liepajast pärit ääremängija NBA paremuselt teiseks uustulnukaks ja sel hooajal on ta New York Knicksi rivistuses visanud keskmiselt 19,9 punkti.

24-aastane Ikauniece-Admidiņa sai Rio olümpiamängudel seitsmevõistluses neljanda koha ja kevadel püstitas ta Götzises 6622 punktiga uue Läti rekordi. Sel sügisel liitus Ikauniece-Admidiņa Eesti kergejõustikutreeneri Andrei Nazarovi grupiga, kus lihvib oskusi ka Ksenija Balta.

Eesti aasta sportlased selguvad 27. detsembril. Nordea kontserdimajas kell 20.00 algavat galat saab otseülekandes näha Kanal 2 eetris ja Postimehe veebiküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles