Tammekat kimbutavad koduse aastalõputurniiri eel viirushaigused

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval ja reedel asuvad aastalõputurniiril madistama meistriliigaklubid. Pilt on illustratiivne.
Neljapäeval ja reedel asuvad aastalõputurniiril madistama meistriliigaklubid. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Tänavu erakorraliselt Tartus Annelinna spordimajas peetav jalgpalli aastalõputurniir kulmineerub homme-ülehomme, kui platsile tulevad meistriliiga meeskonnad. Kodupubliku toetust nautida saav JK Tammeka on paraku seisus, kus mitu põhimängijat peavad viirushaiguste tõttu turniiri kõrvalt vaatama.

Koos Kaido Koppeliga Tammeka peatreeneri kohuseid täitev Mario Hansi nentis, et viie-kuue mängijaga nad haigestumiste tõttu arvestada ei saa ning sestap kaasatakse koosseisu mitmeid pallureid duubelmeeskonnast.

«Ei julge aastalõputurniiri pärast sellist riski võtta, et haigeid platsile panna,» ütles Hansi. Ta täpsustas, et kindlasti ei mängi meeskonna kapten Kaarel Kiidron ning ääreründajad Kevin Rääbis ja Sander Kapper. Kahtlane on ka esiväravavaht Karl Johann Pechteri osalemine.

Tammeka alustas ühistreeninguid möödunud reedel. Ühtegi proovil olevat mängijat meeskonna juures praegu ei ole ning nii pole tartlaste aastalõputurniiri koosseisus ka erilisi üllatusi. «Meie tava pole ka kunagi olnud, et aastalõputurniiriks mingeid mängijaid juurde võtame, pigem on eesmärgiks sõu rahvale. Tulemuse peale hakkame ikkagi hooajal mängima ja selleks algab ettevalmistus jaanuaris,» rääkis Hansi.

See ei tähenda muidugi seda, et meeskond läheks aastalõputurniiril platsile kaotama, kõigis mängudes üritatakse välja pitsitada hetke maksimum. «Kõik on spordimehed ja keegi kaotada ei taha. Kui vastane paneb kõvasti, paned ikka ise ka kõvasti,» teab endine tippmängija Hansi omast kogemusest.

Kahe hooaja vahel on Tammekast lahkunud kolm mängijat: Kristjan Tiirik lõpetas karjääri, Martin Miller siirdus FC Florasse ja Tristan Koskor Paide linnameeskonda. Ülejäänud mehed peaksid jätkama Tammekas, kaasa arvatud Sander Kapper, Silver Grauberg, Randin Rande ja Andrei Sadovoi, kes kõik on Tartu jalgpalli esindusklubis laenulepinguga.

«Siiski, Kaspar Pauri vähemalt hooaja ettevalmistuse lõpuni meiega ei ole, tema omanikklubi Flora tahab näha, mis konditsiooni oleme ta suutnud ajada,» täpsustas Mario Hansi.

Tammeka mängud aastalõputurniiril

Neljapäev, 29. detsember

15.40 vs Nõmme Kalju

17.20 vs Sillamäe Kalev

19.40 vs FC Levadia

21.00 vs FC Flora

22.00 vs FC Infonet

Reede, 30. detsember

15.40 vs Pärnu linnameeskond

17.20 vs Paide linnameeskond

19.20 vs Narva Trans

20.40 vs Rakvere Tarvas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles