Ebatüüpilised spordimehed vallutavad teleekraanid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooleviske värske maailmameister Michael van Gerwen poseerimas võidukarikaga. Tema selja taga huilgab publik, kes on nooleviskele traditsiooniliselt lärmakas ja igal moel värvikas.
Nooleviske värske maailmameister Michael van Gerwen poseerimas võidukarikaga. Tema selja taga huilgab publik, kes on nooleviskele traditsiooniliselt lärmakas ja igal moel värvikas. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Sportlaste puhul eeldatakse ikka ka sportlikku kehaehitust ja suurt füüsilist võimekust. Aina sagedamini jõuavad teleekraanile aga mehed, kes sobiksid oma kehaehituselt baari õlut libistama ja seal teleriekraani vahendusel sportlastele kaasa elama. Aastavahetuse paiku on ühtedeks populaarsemateks sportlasteks kerkimas nooleviske ässad, sest just siis selgitatakse sel alal maailma parim.

2017. aasta nooleviske maailmameister selgus esmaspäeva hilistel tundidel, kui tiitli sai enda valdusesse hollandlane Michael van Gerwen, kes alistas finaalis skooriga 7:3 kahel eelmisel aastal võidutsenud šotlase Gary Andersoni. Van Gerwenile oli see teine suurvõit, maailma parimaks krooniti ta ka 2014. aastal.

Kui esmapilgul võib väita, et noolevise suurt kedagi ei huvita, siis rahvusvaheline meedia pöörab aastavahetuse paiku sellele aina enam tähelepanu. Nii võis teisipäeva hommikul Suurbritannia, Saksamaa, Hollandi ja veel mitme riigi suuremate meediakanalite spordikülgede esiuudise juures näha just van Gerweni pilti ja seal juures kirja, et selgus nooleviske maailmameister. Ka Eestis võisid fännid Viasat Sport Balticu vahendusel tiitlivõistlusele kaasa elada.

Televaatajate puuduse üle noolevise kurta ei saa. Jõulud ja aastavahetus on näiteks Inglismaal suur jalgpalli vaatamise aeg ja seetõttu on ka Premier League’i graafik ülimalt tihe, kuid noolevise kasvatab hoogsalt vaatajaarve. Eelmisel aastal vaatas Sky Sportsi ekraanilt finaali ligi miljon inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles