Saaremaal harjutav Kaur Kivistik sihib MMi normi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik Rio olümpial
Kaur Kivistik Rio olümpial Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

Eesti praegune parim takistusjooksja Kaur Kivistik viibib nii-öelda treeninglaagris Saaremaal, kus on vaatamata külmale siiski soojem kui mandril, ning eelistab sisetingimustes harjutamisele joosta väljas ka talvel.

Sel nädalal võis Kivistikku näha jooksmas Kuressaare tervisepargis. Lumi ja külm teda väga ei heiduta, kuigi ka Saaremaal näitas kolmapäeval-neljapäeval termomeeter -11 ja täna hommikul -16 kraadi külma. Tugeva tuule tõttu võimenes reaalselt tajutav temperatuur nädala keskel aga -20 kraadini, kirjutas Jooksuportaal.ee.

«Loodan, et nüüd sula ei tule, sest muidu muutuvad jooksukohad kohe jäiseks ja siis on raske väljas joosta. Samuti tugev tuul ja tuisk on ebameeldivad, aga pole siin Eesti tingimustes talvelgi häda midagi,» ütles Kivistik ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Välislaagrisse plaanib Kaur Kivistik minna alles märtsi alguses. Kuhu täpselt ja kui kauaks, seda ta veel ei tea, aga jaanuari kuu jooksul üritab selgusele saada. «Talvel mulle sisetingimustes võistelda ega treenida ei meeldi. Seega põhirõhk on suvistel võistlustel,» sõnas Kivistik. Suvel on tema peamised eesmärgid MM Londonis, universiaad Taiwanis, Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused Soomes ja samuti Eesti meistrivõistlused.

«Muidugi tuleb joosta ära MM norm 8.32, mis oleks ka minu isiklik rekord. Ega väiksemaid eesmärke ei saagi seada. Praegu on läinud kõik plaanipäraselt ja kõige olulisem on tervis korras hoida,» rõhutas Kivistik, kes eelmisel hooajal oli kolm kuud vigastusega kimpus. Sel aastal on tema põhirõhk hoida ennast tervena ja eelmiste hooaegade vigasid vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles