IAAF ideest kõik maailmarekordid tühistada: see teeks kahju eelkõige puhastele sportlastele

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi president Sebastian Coe.
IAAFi president Sebastian Coe. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Rahvusvahelise spordiajakirjanike liidu (AIPS) president Gianni Merlo tegi sel nädalal rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) presidendile Sebastian Coe'le ettepaneku kõikide maailmarekordite kustutamiseks ja nüüdseks on IAAF kirjale ka vastanud.

Muuhulgas on vastuses kirjas, et ettepanekus pole midagi uut - sama seisukohta väljendas aasta tagasi ka Suurbritannia antidopingu boss Ed Warner.

«Me mõistame teie kahtlusi mineviku osas, mida te kirjeldate. Teame, et riiklikud dopingusüsteemid tootsid varasematel aegadel sportlasi, kes pole suure tõenäosusega oma rekordeid ausal moel püstitanud. Ent meie põhitähelepanu on ikkagi puhastel sportlastel, kes on rekordeid purustanud tänu raskele tööle ja pühendumisele,» seisis vastuses.

«Kui rekorditeraamatud kustutada, ei kaota puhtad sportlased ainult oma kohta ajaloos, vaid antakse mõista, et nad pole tippmarke püstitanud ausal teel,» lisas IAAF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles