Poolel Eesti klubidest napib mängijaid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalli Balti liigas kohtuvad Pärnu Sadam ja AVIS Rapla.
Korvpalli Balti liigas kohtuvad Pärnu Sadam ja AVIS Rapla. Foto: Mailiis Ollino

Eesti korvpalli meistriliigast rääkides lähevad inimeste vaated ja arusaamad lahku: ühed räägivad sellest, kuidas klubides tehakse head tööd ning liiga justkui pakataks põnevusest, teised nendivad aga, et tase pole teab mis kõrge ning erilist pinget ei paku enam isegi Kalev/Cramo ja Tartu heitlused. 

Ebaõiglane oleks midagi ette heita Eesti meistriliigas rassiva Rapla, Rakvere, Pärnu või Valga meeskonna eestvedajatele. Jumal tänatud, et nendes kohtades on selliselgi tasemel klubid. Ent kõigil neil on arengus ees piir: oleks sinisilmne uskuda, et provintsilinnast kasvaks välja meeskond, mis on suuteline tegema tegusid kasvõi madalaimas eurosarjas.

Eestis ei jätku rohkem kui ühe tõeliselt tugeva meeskonna jaoks raha ega ka mängijaid. Seepärast tulekski otsustada, kas püüelda kogu Eestit ühendava ühe tippklubi poole või rahulduda keskpärasel tasemel murumängudega. Seda, et lähiaastatel saaks kodune meistriliiga tõeliselt tugevaks, pole loota, veel sisutum on mõte selle laiendamisest. Selle mõistmiseks piisab pilgust klubide köögipoolele.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles